Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Burçlar
 

Kova Burçları ( Komedik Versiyone ) :))

Kova Burçları ( Komedik Versiyone ) :))
 

kovasal


Burçlardan söz açılmışken aklıma bir KOVAlamaca geldi şimdi. Adamın biri çok sakarmış. Sürekli birşeyler kırıp dökermiş. İstemeden yaparmış bunu ama ne yapsın adamcağız. Artık ruhuna işlemiş enjekte olmuştur artık sakarlık. Her ne kadar dikkat etse de ne eder bulur illa ki bir yere ya da cisimlere takılırmış geçerken yanlarından. Onu yolda kim görse " kaç kaç sakar geliyor " der ve uzak mesafeden yoluna devam edermiş. Ya da yolunu değiştirir başka yoldan istikametine devam edermiş. Bir gün - beş gün - haftalar - aylar derken artık canına tak etmiş adamın. Kendi kendine demiş ki; " ulan artık bir yere takılırsam kendimi öldüreceğim " demiş ve çok büyük and içmiş. ( çok susamış da ) :)))
Bundan sonra daha da dikkatli yürümeye, oturup kalkmaya başlamış adamcağız. Amma ve lakin cumbur cemaatin bir türlü kendini tutamıyor illa birşeyin yanından geçerken ya ayağı ya da kolu takılıyormuş. Tabii bu büyük and içti ya ( sabahları küçük, akşamları tok karnına büyük and içiyor deermişim ) : / rüyasına girmiş garibimin. Ak sakallı bir dedecik. Kucağında pamuk gibi karbeyazı bir pisicik. Buna demiş ki : " Ey benim salak torunum sen neden böylesin bakalım ? Millet seninle arkandan alay ediyor sen hala sakarlığına devam ediyorsun. Artık jübileni yap ve bırak şu sakarlığını. Benim kafamı attırmayasın. Bir dahaki rüyanda daha farklı stile bürüneceğim haberin olsun tamam mı ? Şimdi beni iyi dinle evlat. Yarın; sana saat veremiyorum ben kullanıyorum şimdi, bir kovaya takılacaksın istemeden yine. Rengi kırmızı bir kova. "

__Sakar adam : " İçinde ne var kovanın ? "
__Dede : " Ben ne bileyim ulan müneccim miyim ? Tövbe tövbee . Ne varsa var sanane. Sen işine bak ! "
__Sakar adam : " Tamam tamam kızma dede. "
__Dede : " İşte o kırmızı kova senin son takıldığın eşya olacak ve sen bir daha sakar olmayacaksın. Ama salaklığına devam edersen de ötesine ben karışamam torunum. Ama sakarlıktan kurtulacağına garanti verebilirim. Hadi bakalım uyu sen. Üstün de açık yatma kötü rüya görürsün. Hadi ben kaçtım. "

Der ve dumanlar içerisinde dedecik kaybolur. Bizim sakar da uyumaya devam eder. Sabah olmuştur. Bizimkisi elini, yüzünü yıkar ve elinde havlu ile bahçeye çıkar. Dün annesi komşularla halı yıkamıştır. Kovayı pazardan almıştı annesi yeni. Kırmızı parlak bir kovaydı bu. İçinde de halı yıkadıktan sonra kalan pis su vardır dökmeyi unutmuştur. Bir de bahçelerindeki köpek kovanın içine gece vakti işemesin mi ? Varın siz düşünün olacakları. Deriin bir nefes alır ve sabahın tertemiz tazeliğini ciğerlerine çeker. Gerinir ve bütün kemiklerini çatırdtır sakaroğlan. Gözlerini sımsıkı kapatır ve dönmeye başlar topaç gibi. Nerden çıktıysa sabah sabah dönmek. Döneeer, döneeeer, döneeer vee başı döner sakarın. Gözünü açtığında bütün dünya hala dönmektedir. Kova da orta yerde durur bahçede. Bizimkinin fevri dönmüştür. Bir sağa bir sola gidip gelmeye başlar ve kovayı denk getirir yine nasıl beceriyorsa.

Küüüüüüüütt ! Tangır tungur... Patır kütürrr !!......

__Sakar : " Allaaaaaaah ! Aaaaaaah baçacğıııııııımm. Anaaaa bacağıııımm.
__Annesi : " Fesübhanallaaah . Oğlum naaptın yine sen ! ? Tüh tüh tühhh " diye hayıflanır anası. Bizim skaroğlan ayağı kovaya takılmış ve kırılmıştır. Derhal anesi zor zahmet yatağına götürür. Doktoru çağırmıştır.

Ve doktor : Vah evladım vah. Nasıl becerdin de bu kovayla ayağını kırdın. Nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum ama sanırım kırılan ayağını kullanamayabilirsin bir daha. Derhal hastahaneye götürelim seni. Hadi bakalım.

Hastahane......

Sakaroğlanın ayak röngeni çekilmiş ve sonuç alınmıştır....

__Doktor : Vah oğlum vah. Çok kötü, çok kötü... Metanetli olmalısın. Azmini kaybetme sakın. Allah'tan ümit kesilmez. Belki bir umut ışığı yürüyebilirsin bu ayakla.

__Sakaroğlan : Ne ? Nediyon sen doktor. Bana ayak yapmayasın. Anlatsana şunu adam gibi afilli afilli laflarla türkfilmi yapma olayı.

__Doktor : " Evladım ayağın tam 41 yerden kırılmış. Oha ki ne oha. Yürüyebilmen imkansız gibi birşey. Yani anlayacağın senin ayak yalan olmuş. Artık hayatının geri kalan kısmını yatalak olarak geçireceksin.

__Sakaroğlan : " Öldürürüm ulan seni. Hayııııııır !! "

__Doktor : "Dur çocuuum napıyorsun. Ahhh! Agğğhhh! Öğğğğğğğğğğ....Gık ! Gık ! Gık!....... Finişimmmmm

Sakaroğlan orada zavallı doktorun ümüğünü sıkıverir ve doktor sizlere ömür..... Bizim sakaroğlan artık yürüyemeyecektir ve sakarlık yapamayacaktır. Aynen rüyasında gördüğü dedenin dediği gibi.....

__ Sakaroğlan : " Hüleeeaaaaaayn !! Dedeeeee.. Senin şom ağzına sı......yım beeeeeeen ...!!!!!!! Yaktın ulan beni. Hayatımı kararttın.......

Artık sakaroğlan yaşamını mapuslarda geçirecektir. Kasten adam öldürmekten 31 yıl hapis cezası yemiştir. Anası da o olaydan 1 hafta sonra vefat etmiştir oğlunun acısına dayanamayarak....

İşte böyle arkadaşlar.. Kova kova derken nerden nerelere geliverdik. Bu hikayeyi tamamen ben salladım valla kafamdan. Az önce aklıma geldi ve geciktirmeden yazdım . Valla ne diyim vardır böyle insanlar. Şimdi kova burcu hakkındaki yazımı aşağıya yazıyorum tamam kızmayın. =))))

Kova Burcu ( Komedik Versiyone ) :

Kovalar görgüsüzün biridir. Yaşantısı boyunca kompleksleriyle hem kendisini hem de çevresindekileri canından bezdirir. Özentidir. Ayrıca basmakalıp tipin de birisidir. Değişime pek açık olduğu söylenemez. Okul hayatının parmakla gösterilen parlak çocuğu değildirler. iş hayatında ise hep kolay işleri tercih ederler. Yıllar sonra bir anıyı hatırlayıp efkarlanır bunlar. Pek nostaljiktirler. Hemen hemen hepsi sulu gözlü duygusal tiplerdir.
Birileri sizin için gurur kırıcı olabilecek bazı şeyler yapmaya hazırlanıyorlar. Sıkıldığınız konuda güvenilir birilerine danışırsanız çıkar yolu bulabilirsiniz. Bazı kimselerin şanssızlıkları yüzünden bir eğlence ya da toplantıdan vazgeçmek zorunda kalmanız olasıdır. Size direk olarak etki yapmasa da çevrenizdeki kimselerin üzerinde bazı şanssızlıklar olabilir. Herşeyi düzeltebilme fırsatı elinizde fakat bunu doğru kullanamamanız olasıdır. Bir Kova kadınını çekici kılan, onu tanımanın imkansız gibi görünmesidir. Tabii bu durum Kova Kızına gizemli bir çekicilik kazandırıyor. Fakat, sadece bilmece çözmekten hoşlananlar için... Bu kızların ne zaman ne yapacağını anlamak neredeyse imkansız gibidir. O, zamanın dışında yaşarmış gibi haliyle (Gerçekten de zamanın ötesinde yaşar) çoğu zaman sizin bulunduğunuz zamana uyum sağlayamaz. Tabii bunun sonucunda da anlaşılmaz, aykırı ve çılgın gibi tanımların yakıştırılmasıyla karşı karşıya kalır.

Aslında o ne bir çılgın, ne de aykırı biridir. Sadece çok zekidir. Fakat zekası bilinen kavramların ötesini araştırdığı için de anlaşılması zordur. İşin ilginç tarafı Kova Kızları da sizi anlayamayacaktır!

Bir Kova Kızı aşık olduğu zaman, bütün diğer sabit burçların yani Boğa, Akrep ve Aslanlarïın sadakatine sahiptir. Fakat, sadece aşık olduğu sürece... Zira aklı böylesine zamanın ötesine taşan bir Kova Kızıïnın size aşık olarak kalmasını sağlayabilmek gerçekten zor bir iştir. Bir defa özgürlüğüne sınırsız ölçüde düşkündür. Üstelik size olan aşkı, onun başka konulara sevgi duymasına engel değildir. Çünkü, öğreneceği, ilgileneceği o kadar çok çeşitli konu vardır ki, aslında bütün bunların arasında size aşık olması ve vakit ayırması, onun size olan ilgisinin derecesini gösterir. Yani bir Kova Kızıïı size zamanının büyük bir bölümünü ayırıyorsa, gerçekten aşık olmuş demektir. Sakın ona baskı yapmayın ve arkadaşlarıyla birlikte yaptığı organizasyonlara engel olmaya kalkışmayın. Şayet onu seçim yapmak zorunda bırakacak olursanız, ne kadar aşık olursa olsun, özgürlüğünü seçmekte bir an bile tereddüt etmeyecektir.

Bir Kova Kızıïnın davranışlarına bakarak onu hemen sevgisizlikle suçlayabilirsiniz. Fakat, durum hiç de sandığınız gibi değildir. Hatta zodyağın en müthiş sevgisiyle dolu yegane burcudur. Fakat, diğer burçlardan farklı olarak onun sevgisi o derece yoğun, o derece güçlü ve o derece bütün dünyayı kaplayacak kadar büyüktür ki, tek bir şeye yöneltemez. O sevgisiyle bütün dünyayı kucaklar. Tabii siz de bunun içindesiniz.

Kova Kızlarïından tipik bir eş ya da anne olmasını beklemek yanılgısına sakın düşmeyin. Zira onun için yemek yapmaktan çok daha önemli işler vardır. Tabii bütün bunlarla birlikte bir Kova Kızı için kimse iyi bir evsahibi olmadığını söyleyemez. Evinde verdiği davetlerde hayal edemeyeceğiniz bir servisle karşılaşabilirsiniz.

Bir Kova erkeğinin, aşıklardan beklenen davranışları göstereceğini hiç ummayın. Eğer böyle bir beklenti içindeyseniz, sizi bir dizi sarsıntı bekliyor demektir. Arkadaşlığa gelince, güvenilir bir arkadaşlıkta aradığınız herşeyi onda bulabilirsiniz. Kova erkeği herkesten hoşlanır. Herkes onun arkadaşıdır. Sizden hoşlanmıyormuş gibi davrandığı zaman oltaya takılmak üzeredir. Bir Kova erkeği, en değerli zamanlarını başkalarının duygularını anlamaya çalışarak geçirse de, kendi gerçek duygularını açıkça göstermek istemez. Kendi tepkileri ve niyetleri karışıktır ve sırf sizi yanıltma zevkini tatmin etmek için, onları öyle muhafaza etmeye çalışır. Bu adam gerek aşkta, gerekse arkadaşlıkta birçok garip tecrübeler geçirecek ve bunların her birini büyük bir dikkatle inceleyecektir. Tüm dikkatine rağmen o da aldatılabilir.

O, bir grup adamıdır ve doğal olarak takım çalışmasına yatkındır. Spor oyunlarının kurallarını, onları sanki kendi icat etmiş gibi iyi anlar. Her insana belli ölçüde değer verir. Bir Kova erkeği için herkes özeldir. Kova erkeklerinin pek azı bencil ya da basittir. Sonsuza kadar araştıran Kova erkeği, kendisinden birşey gizlendiğini hissederse , esrarı çözünceye kadar uğraşacaktır. Onun için, bulduğu şeyin keşfedilmeye değer olmasını sağlayın. Onu elde etmek isteyen bir kız, herşeyden önce biraz entrika çevirmeli. Açık bir kitap hiçbir zaman onun merakını uyandırmaz. Bir kadın onu umursamadığı ya da kendini ele vermediği zaman dikkat kesilecektir. Kapalı sayfalar onu çeker. Bu sayfalar ne kadar kapalıysa, onun dedektiflik içgüdüsünü uyandırmak için o kadar iyidir.

Kova erkekler insanın içine dokunacak kadar kibar ve halim selim olabilirler. Ancak, yüzeydeki bu sakinliğin bir seraptan başka bir şey olmadığını unutmamak gerekir. Görünüşteki uysallığının da. O, bir kadının azıcık bir fırsatçılığını bile hoş görmeyecektir. Şayet sizin kendisini istismar ettiğinizi hissedecek olursa, ne yapacağı belli olmayan bu Kovanın cazibesi öyle çabucak yokoluverir ki...O, bastığı yeri bilen, fazla erkekçe davranmayan, kabak tadı veren vaadler ve gözyaşıyla sulanmış suçlamalarla kendisini engellemeden, oraya buraya uçmasına göz yuman bir kadına hayranlık duyar.

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..