Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

Kova burcunda Ay tutulması

Kova burcunda Ay tutulması
 

7 Ağustos tarihinde saat 21:10’da 15 derece Kova burcunda parçalı bir ay tutulması gerçekleşecek. Ay tutulması, Dünyanın Ay ile Güneş arasına girmesi olayına denir. Ayın dünyanın gölgesine girmesi ile Güneşten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Ay tutulması, dolunay zamanında ve ayın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Bu tutulma da ay düğümlerine 10 derece yakınlıkta gerçekleşiyor olacak. Kova burcunda gerçekleşecek olan bu parçalı tutulma Asya’nın doğusu ve güneyi, Avrupa, Afrika ve Avustralya’dan izlenebilecek. Tutulmanın toplam süresi 5 saat 1 dakika olacak. Ay tutulmalarının etkileri gerçekleştikten sonraki altı ay süresince ortaya çıkabilir. Hem kişisel hem de ülke haritaları bakımından tutulmanın gerçekleştiği derece ve civarında olan bir planet varsa bu dereceleri tetikler ve etkisi de epey güçlü olur.

Önemli tutulmaların gökyüzünde bir çentik bıraktıkları söylenir. Sonraki dönemlerde bu hassas noktaya gelen transit ve ilerletmeler tetikleyici etki yaratabilirler. Bazı astrologlara göre asıl etki bu tetikleme esnasında ortaya çıkar. Her gezegen bu süreci kendi doğasının özelliklerine yönelik olarak etkiler. (Öner Döşer, Astrolojide Öngörü Yöntemleri, S. 230)

Aslan-Kova aksında gerçekleşecek olan bu tutulma genel anlamda çocuklar, sanatçılar, liderler, yöneticiler, ünlüler, elçiler, altın piyasaları, borsa, eğlence yerleri, spor klüpleri ve sporcular, hobiler, doğal felaketler, yüksek teknoloji, keşifler, elektrik, arkadaş grupları, dernekler, toplumsal isyanlar ve başkaldırılar, ekstrem sporlar ve sporcular gibi temaları vurgulayacak.

Tutulmanın Mars ile etkileşim içinde oluşu toplumsal anlamda yukarıda saydığım durumlar bazında mücadelelere, gerginliklere, rekabete, güç ve ego savaşlarına sahne olabilir. Bireysel bazda ise, doğum haritalarımızda hangi konuları öne çıkaracaksa o konularda harekete geçmek, inisiyatifi ele almak, mücadele etmek gerekecek, hızlı kararlar almak durumunda kalabiliriz, ya da artık değişmesi gereken durumlarda elimizi taşın altına koymamız ve bazı şeyleri ivedilikle değiştirmemiz gerekebilir. Öte yandan, küçük- büyük kazalara, yaralanmalara, kavgalara, anlaşmazlıklara ve ameliyatlara da neden olabilecek bir tutulma bu.

Kova burcundaki bu tutulmanın Jüpiter ile olan uyumlu kontağı önümüze bir takım fırsatları çıkarabilir, hayatımızda genişlemelere yol açabilir. Uzun zamandır sürüncemede kalmış durumlar hızlı bir şekilde nihayete erebilir. Jüpiter’in Terazi burcunda oluşu, geçmişte iyi şeyler biçenlere ödülünü verecek ve adaletini sağlayacaktır. Zaten bu tutulma aynı zamanda bir dolunay olduğuna göre herkes ne ektiyse onu biçecektir ve sonuçlarını alacaktır.

Öte yandan, haritada Jüpiter-Pluto karesi de bulunuyor. Bu açı tutulmadan 3 gün önce kesinleşmiş olacak. Bundan önce, 24 Kasım 2016’da ve 30 Mart 2017 tarihlerinde Jüpiter, Pluto ile kare açı yapmıştı. 1 ay boyunca etkisi sürecek bu açı altında, riskli yatırımlara girmekten kaçınmak gerekir, ekonomi ve finans konularında zorlayan durumlara neden olabilir. Uzun zamandır saklanan sırlar ortaya dökülebilir ve bu sayede adalet yerini bulabilir. Bir takım büyük krizlerle karşı karşıya gelinebilir ve bunun sonucunda büyük dönüşümler yaşanabilir.

Bu tutulmanın Türkiye’ye olan etkilerine bakacak olursak; ülkemizin liderleri, yöneticileri, işadamları ve toplumda önemli yeri olan kişiler ile ilgili can sıkıcı durumlar oluşabilir. Bu bağlamda, kayıplar, şansızlıklar ve skandallar gündeme gelebilir. Hükümet gazeteciler, öğretmenler ve akademisyenler üstünde baskısını daha çok artırabilir. Bu durum da halkın sol kesiminin ve muhalefet partilerinin isyanlarına ve başkaldırılarına neden olabilir, daha çok eylem ve gösteri faaliyetleri içinde bulunulabilir ve olumlu sonuçlar da alınabilir. Ekonomi ve finans konularında belirsizlikler artabilir, piyasalarda dalgalanmalar çokça yer alabilir. Dolandırıcılık ve sahtekarlıklarda da artışlar yaşanabilir. Sel, deprem, fırtına gibi doğal afetler ilgili olarak riskli zamanlar devam edecektir.

Sağlık bakımından ise; bacak ve bileklerde bir takım rahatsızlıklar ortaya çıkabilir, dolaşım sorunları ve kramplara yol açabilir. Kalp hastalıklarına, tansiyon, çarpıntı, sırt ağrıları, kaburga ile ilgili rahatsızlıklara, gözlerde ağrı ve salgın hastalıklardan doğan yüksek ateşlere sebebiyet verebilir. Tutulmanın Mars ile olan etkileşimi migren, safra kesesi, böbrekler ile ilgili rahatsızlıkları ortaya çıkarabilir. Ayrıca, yaralanmalara, yanıklara, iltihaplara, enfeksiyonlara ve ameliyatlara da neden olabilir.

Sevgi ve ışıkla,

Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..