Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Kovboylar ve uzaylılar

Kovboylar ve uzaylılar
 

Film   : Kovboylar ve Uzaylılar

Tür     : Bilim kurgu

Puan  : 10 üzerinden 7

Film  yapımcılarının bu beyinsizce planlanan film için ne kadar zorlama bir senaryo üretebileceklerini görünce ağzınız açık kalacak.

Öyle görünüyor ki yapımcılar hem bir dönemin efsanesi olan vestern filmlerinin popüleritesinden yararlanabilecek, hem de bilim kurgu filmlerinin kendisine has izleyici kitlesini sömürebilecek güçte bir gişe canavarı yaratma hayaliyle bu filme para basmışlar ancak ortaya saçma sapan bir üründen başka bir şey çıkmamış.

Görsel efektler konusundaki başarısının hatrına verdiğim bunca puan, sizin hayalini kurduğunuz aksiyon ihtiyacınızı karşılamak için bu filmi izlemenizde bir sakınca olmadığını gösteriyor ama aksiyon ve gişe yapmaya yönelik hareketler dışında filmde birşeyler bulamıyor olmanız sizi üzüyor.

Yönetmenimiz kafasındaki uzaylı kovboy sentezini birebir öküzlemesine hayata geçirmekle o kadar meşgul olmuş ki filmin adı için bile emek sarfetmeyip ilkokul 3. sınıf öğrencisinin verebileceği bir ismi filme layık görmüş.

Fazla uzatmayalım. Bu film Hollywood'un en iyi yaptığı iş olan görsel efektler hatrına izlenebilir ama  bu filme neptün gezegeni büyüklüğünde yoğurt dökülse  bi cacık olmaz bu filmden.

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..