Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Eğitim
 

Köy Enstitüleri Haftası Olamaz mı?

Köy Enstitüleri Haftası Olamaz mı?
 

Bu eğitim gurur veriyor


Nazar değmesin. Ülkemizde her şeyin haftası var. Nedense Köy Enstitüleri haftası yok. Bırakın haftayı filan, gündemde yeri bile yok gibi. Ama bizden binlerce kilometre uzak ülkelerdeki bir çok olay , bizim medyamızda, hararetle lanse ediliyor,

Örneğin, Micheal Jackson isimli Amerikalı şarkıcı ölüyor. Değil bir hafta, bir aydan fazla gündemden inmiyor. Cenaze töreni, vermiş olduğu eski konserlerinin resimleri, şarkıcının hayat hikayesi, bütün gazete ve TV yayınlarında yer alıyor.

Bir diğer örnek, Oscar ödüllerinin dağıtılacağı haftada, Oscar'a aday filmlerin. aktörlerin, artistlerin, yönetmenlerin resimleri boy boy gazete sayfalarında ve TV ekranlarında gösteriliyor, sanat analizleri yapılıyor, yerli sanatçılarımızın görüşlerine başvuruluyor. Sanki ödüller bizim ülkemizde verilecekmiş gibi. Aslında bize hiçbir yararı olmayan bir ödül töreni , büyük bir coşkuyla takip ediliyor.

Oysa Eğitim Tarihimizde devrim niteliğinde muhteşem bir proje olan Köy Enstitülerinin tarihçesinden; hangi amaçla kurulduğundan ; bu okullarda yetişen yazarlardan ve yazılan romanlardan; hiç ama hiç söz edilmiyor. Tüm gazeteleri inceleme imkanım yok , ancak hiç bir gazetemizin ilk sayfasında, Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümünden bahsedilmediğine eminim.

Televizyonlarda da bu konuda bir yayına rastlamadım.

Onun için önerim; Her yılın , 17 Nisan - 24 Nisan tarihlerini KÖY ENSTİTÜLERİ HAFTASI olarak ilan edelim. Şiirler, bloglar yazalım. Belki bir kıvılcımımız her yeri aydınlatmaya yetebilir.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..