Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Koy poşete

Koy poşete
 

Komutanlar, yüce divanda yargılanabilirler. Değişikliği, son anda pakete eklendi, poşete konuldu. Kimin aklına geldi, ne yararı olacak, akıl erdirmek güç.

Komutanlar neden yargılanacaklar? Vatanı mı satacaklar. Cumhuriyeti mi yıkacaklar? Çalıp, çırpacaklar mı? Asıl yargılanacak, ATATÜRK mü yoksa. Atatürk, yargılanır, komutanlar da, Atatürkün izinden gittikleri için yargılanırlar. Ergenekonda yargılananlar gibi. TSK, bu ülkenin, en güvenilir kurumudur. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse, söylesinler, hep öyle kalacaktır. Hep en güvenilir olacaktır. Öyle olmazsa, kim evladını, gözünün nurunu, davul zurna ile uğurlar, kışlaya teslim eder ki? Paralı askerlik yapanlar bile, güvendikleri için kışla eğitimi alıyorlar. Bu kışlanın komutanları mı, yüce divanda yargılanacaklar. Yargılanacak bunca kişi varken. Komutanlar da, yüce divanda yargılanır, teklifi, neden son anda poşete konulmuştur? Kapı, kapı dolaşıp, poşetin içindekilerini tanıtanlar, neden bu teklifi de, önceden poşete koymadılar. Bu yanlış bir pazarlama metodu.

Bu değişiklik paketi, TBMM den geçmez. Referanduma götüreceklerini de hiç sanmıyorum. Diyelim ki, değişiklikler, bir şekilde geçti. Laikliği getirip, hilafeti yıkıp, Cumhuriyeti kurdu diye, Atatürk ilk hedefte olan Komutan olacaktır. Bu, benim düşüncem. Başbakanın, hap gibi dediği, vatandaşa yutturmak istediği, değişiklik böyle bir şey. Ama ruhsatı yok. Ne yetkili birimler, ne de Tanrı, bu hapa ruhsat vermez. Doğal değil. Tamamen kimyasal bir hap. Ülkenin boğazında kalabilir.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..