Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Köy zaten yaşamaya uygun bir yapı değil; köylerin boşalmasının nedeni bu

Köy zaten yaşamaya uygun bir yapı değil; köylerin boşalmasının nedeni bu
 

Köy başka türlü yaşamayı bilmeyen insanların mecburen seçtiği hayat. Köyler niye boşaldı sizce? Köyde geçim zorlaştığı için. Şehirde kolay mı peki? Bizim insanımız olayı derinlemesine düşünmüyor, yüzeyde ne görürse ona göre değerlendiriyor.

Köyün yaşamaya uygun bir yapı olmadığını düşünen yok. Köylü tarım yapacak. Köylünün yaptığı tarım tarım mı Allah aşkına! İki evlek kır bayır. Üç beş inek dana. Tarım öyle mi yapılıyor. Madem öyle yine yapsınlar. Niye bırakıp gittiler köylerini.

Köyün yaşamaya uygun bir yapı olmadığını onlar da anladı. Böyle tarım olmaz, bu tarım da bizi doyurmaz dediler ki öyle zaten. Bir köyü bir adama verirseniz belki olur. Tarım özel olarak tarım için hazırlanmış büyük arazilerle modern tarım araç ve gereçleriyle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Kel Hasan Emmi keçi durmayan bayırlara üç beş evlek buğday ekecek de geçim olacak. Ya git allasen!

Kerim Korkut’un yazılarını okumuyor muşsun! Okuma, çok da umurumdaydı sanki! İstanbul’da çöp karıştırırsın işte böyle!

Senin hala peşinden koştuğun akıllıların kurduğu Türkiye işte bu! 36 bin tane köy. Hadi başlangıçta mecburdun. Aradan 70 yıl geçti, tarım politikanı değiştirebilirdin.  Bugün köyler bomboş. Daha da boşalacak. 5-10 dönüm kır tarlada tarım yapılır mı? Yapılırsa kimi doyurur? Halkı köylere doldurdun vur kazmayı taşa ekmeğini çıkar. O kazma benim elimde olsa bu kadar akılsızlık olur mu diye sana dönerdim sana!

Göçten şikâyet ediyorsun. Sebep sensin. Doldurdun köylere insanları. Köy dediğin nedir ya kır bayır, kedi köpek bile yaşamaz ki onlar da terk ettiler zaten. Sen köylere insanları doldurdun. O zaman köyde 50 kişi vardı, bugün 1000 kişi var. Ama toprak aynı. Nasıl doyacaklar. Onlar da bir güzel şehirleri doldurdular, iyi oldu sana!

Kerim Korkut’un Türkiye tarımının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili “Tabir Sistemi”ni bileniniz var mı? Yoktur. O zaman aşevi kuyruğunda beklemeyi hak ediyorsun! Amcalara bel bağlama. Onların sizi kurtarmak diye bir derdi yok. Amaçları kapitalizme köle etmek!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..