Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Köyde Kavga Ediyorduk Şehre Geldik Kavga Bitti; Medenileştik mi, Kanunlar Yalnız Şehirde mi Geçerli?

Köyde Kavga Ediyorduk Şehre Geldik Kavga Bitti; Medenileştik mi, Kanunlar Yalnız Şehirde mi Geçerli?
 

Köyde döverler, sopa yersin, ağacını keserler, malını çalarlar, karına kızına göz dikerler, herkes birbirine düşmandır, evini yakarlar, başına taş atarlar, yaralarlar, öldürürler… Tabi eskidendi bunlar, şimdi biraz değişmiştir.

Bizim köy boşaldı, çoğunluk İstanbul’a taşındı. Köylülerimiz arasında her gün duyduğumuz kavgayı 20-30 yıldır bir kez bile duymadık. Kırgınlıklar küsülülükler var da kavga anlamında yok. Hem de köydeki gibi bir arada yaşadıkları halde.

Noldu bu kavgacı insanlara ya! Tamam, tarla yok mal yok ne için kavga edecekler ama bizim köylülerimizin kavga etmesi için birinin diğerinin evinin önünden geçmesi bile nedendi.

Köyde her gün birbirini yiyen 1000’e yakın kişinin 30 yıldır bir tane vukuatını duymadık. Neredeyse diyeceğim ki “Şehre gelen adam oluyor”

Yine de bu kadarı bana tuhaf geliyor, bunlar köydeyken birbirini yiyordu ya. Şimdi köyde 5-10 hane kaldı hepsi de birbiriyle konuşmuyor.

Köyde kavga için neden çok ama insanlar da sanki köy ortamında biraz kavgacı oluyor; şehir insanı medenileştiriyor. Ya da ne bileyim başka şeyler var bu işte.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..