Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Köylüler için basını göreve çağırıyorum!

Köylüler için basını göreve çağırıyorum!
 

Evet seçime az kaldı... Ve bir çok parti unuttukları köylüyü, çiftçiyi hatırlamaya başlayacak yine geçici olarak tabi... Zaten köylümüz hep seçimlerde hatırlanmak için varlar. Seçime kadar o kadar çok vaatler verilecek ki köylümüz ve çifçimiz için.Gerçi şimdiden köylünün sorunları yatırılmaya başladı masaya. Her siyasi konuşmasına "Köylümüz bitmiştir, bitmek üzere vs."gibi sözlerle başlıyolar. Ne kadar çok ilgileniyolar köylülerimizle di mi? İnanın gözlerim yaşarıyor!
Buradan basın yayın organlarına bir çağrı yapmak istiyorum.Seçim sürsince her siyasinin vaatlerinin seçimden sonra kendilerine hatırlatılmasını istiyorum. Bunun için bünyelerinde vaat arşivi oluşturulsun. Ve seçildikten sonra bu vaatlerin nekadarının tutulup tutulmadığını yayınlayarak siyasilerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarsınlar. Köy muhtarları ve köy halkı da, kendilerinden oy istemeye gelen siyasilerden imzalı taahütname alsınlar. Seçildikten sonra eğer verdikleri vaatleri tutmazlarsa bu belgeleri tüm kamuoyuna duyursunlar.
İşte burda basına çok iş düşüyor....Tarafsız medya olduklarını kanıtlamak istiyorlarsa, bu köylülerimizin sorunlarını ve ellerindeki seçim vaat belgelerini herkese duyursunlar. Bu önerimi de yayınlayarak tüm köylere duyururlarsa çok iyi olcak.Ve inan ki Değerli köylümüz bu olaydan haberdar olursa ve basının yanlarında olduklarını bilirlerse, oy istemeye gelen siyasilerden bu imzalı belgeleri almak için çok uğraşacaklardır.Buna inanıyorum...

Çünkü Köylümüz artık çok perişan ve çaresiz. Ve en önemlisi boş vaatlere artık inanmayacak kadar bilinçlendiler...Malesef siyasiler bunu hala anlayamadı.Basın yayın organları da köylümüzün yanında olurlarsa ozaman kimse köylüyü tutamaz!Köylülerimizin organize olması demek , Ülkenin daha iyi yarınlara gitmesi demektir.Buna inanın.Gelişmiş dediğimiz Avrupa ülkelerine bir bakarsanız, tarıma ve kırsal kesime verdikleri önem nekadar fazladır.Avrupa birliğinde her ülkenin tarımı için ayrı olarak o ülkenin ihtiyacına göre politikalar belirlemek zorunluluğunu hissetmişlerdir.Tarımda yapılan yardımlar ülkelerin özelliklerine göre farklılık göstermektedirler.Ortak tarım politakası denmiştir, ama işleyişe bakıldığın da tarım gerçekten hiçte ortak ve eşit olarak değerlendirilecek bir konu değildir.Türkiye'nin de Avrupa birliği müzakerelerinde enbüyük engel de tarım değil midir?İşte bu yüzden basınımıza çok iş düşmektedir...Köylümüzün sesinin duyurulması konusunda!

Gelin bu seçimler de KÖYLÜLERİMİZİN sesini toplum olarak hep birlikte duyuralım.... Geleceğimiz için bu şart! Çünkü köylü kalkınmış ve gelişmişse bizler zaten olmamız gereken yerlere çoktan gelmiş olcağız...Umarım basın yayın organlarımız bunu dikkate alırlar...

SAYGILAR

TONGUÇ ÖZCAN
Ziraat mühendisi

 
Toplam blog
: 15
: 1218
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

Şehirde doğup büyümüş ve ziraat mesleğini seçerek, milletimizin gerçek efendileri olan KÖYLÜLERİMİZİ..