Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '21

 
Kategori
Güncel
 

KOYUN ÇOBAN OYUNU

İnsanlar düşündüğünü söyler, insandan beklenen budur!  İnsanlar öğrendiklerini düşünür, öğrendiklerini söyler, öğrendiklerini yapar, yine insandan beklenen budur. Öte yandan insan sahibinin sesiyle düşünür, bu da onu bir şey yapar! Ne için ne yaptığına bağlı olarak karakter tahlilini de yaptıktan sonra burada insan ya kendinin farkındadır, ölümlü olduğunu bilerek ya uzun hesaplar yapar ya da kısa hesaplar yaparak “günlük” düşünür ve bu günlük düşüncesinin eseri olarak bir kendine bir mevki ve kazanç sağlayabilir ya da öbür dünyayı da düşünerek ve iyi ve doğruları yapmayı kendine ilke edinir bunların hepsi anlaşılabilir bir durumdur.

Günümüzde çevremizde herkesin genel yakınmasından şunu anlayabiliyoruz ki gerçekte bunların hiçbirinin bir önemi yok! Gerçekte insan çok bilinmeyenli bir denklemde tamamen yanıltma oyunun bir parçası olarak av ve avcı düzeninde tamamen yanıltmaca oyununun bir parçası değil, en önemli oyuncusu. Düşündüğünü söylediği doğruları yapıyormuş gibi yapanlar, yapmayanlar, kandırmaca ile sürekli dolap çeviren ve karşısındakiyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan insanlar da var. Öyle ki dün dediğini yiyenler, dün başka bugün başka diyenler, güçlünün gölgesinde kişiliksiz gölgeler topluluğu belki de insanlar

Sadece ağaçlar farklı o kadar. Ağaçlar da yanıyor. Gölgeler kendi gölgelerine sığınacak!

 

Farkında olarak yapılan eylemler kişileri suçlu yapar, farkında olmadan yapılan eylemler ise insanı kurban yapabilir. Ne yapmalı ne etmeli de insanımızın en az hasar alacağı teknik ve teknikler geliştirilmeli, karşıda cephe büyük, geniş ve güçlü. En ufak bir açık nokta bırakmıyorlar. Ellerinde televizyonları var, film makineleri var. Matbaaları var. Daha da önemlisi ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar ve planlılar. Her kılığa girebiliyorlar. Her kılık onlara mubah, neden olmasın ki karşı taraf avcı. Avların, avcıları suçlama lüksü olabilir mi? Elbette öyle bir hakları yok. Hele de işin doğasında böyle bir şey olması mevzubahis dahi olamaz. Peki avcıların bir şey yapmasına gerek kalmadan avlar avcılara uçuyorsa ve bunun farkında değilse ne olacak?

Çobanın koyunun asıl düşmanı mı yoksa çoban koyunla koyun koyuna ne kadar sağlıklı bir hayat sürecek bu insanlığın en büyük bilmecesi. Burada koyun, koyun değil, çoban da çoban değil elbette. Çok daha incelikli, organize ve bilimsel yöntemlerle çizilen sınırları yabani hayvanlar ve ormanları yanmadığı sürece hayatlarını devam ettirecekler şimdilik ise başta ülkemiz olmak üzere tüm ormanlar yanıyor, yakılıyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..