Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '06

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Koza içerisindeki tanrılar

Nasihatlar başlığı altında benim hoşuma giden, ilham verici olduğunu düşündüğüm satırları sizlerle paylaşmaya başlıyorum. İlgimi çeken yazılarla, şiirlerle karşılaştıkça bunları burada paylaşacağım. Bunların arasında sizin de ilham alacağınız satırların olacağına inanıyorum.

İlk yazı başlıyor, silahlarımızı kuşanalım.

"Dışarı çıktığınızda her zaman çenenizi içeri çekin, başınızı dik tutun ve ciğerlerinizi sonuna kadar doldurun; güneş ışığınızı içinize çekin; arkadaşlarınızı bir gülümsemeyle selamlayın ve her el sıkışmanıza ruh katın: Yanlış anlaşılmaktan korkmayın ve düşmanlarınızı düşünerek bir dakikanızı bile boşa harcamayın.

Yapmak istediğiniz şeyi kafanıza sağlam bir şekilde yerleştirmeye çalışın ve sonra yönünüzden sapmadan, doğruca hedefe yöneleceksiniz. Zihninizi yapmak istediğiniz büyük ve muhteşem şeyler üzerinde meşgul edin ve sonra günler kayıp gittikçe kendinizi, farkında olmadan bu arzunuzu yerine getirmek için gerekli fırsatları ele geçirmiş olarak bulacaksınız, tıpkı mercan böceğinin geçip giden akıntının içinden ihtiyacı olan maddeleri alması gibi.

Zihninizde olmak istediğiniz yetenekli, azimli ve faydalı insan olduğunuzu kurun ve sahip olduğunuz bu düşünce sizi saat saat o belirli insan haline dönüştürecektir.

En önemlisi düşüncedir. Doğru bir zihinsel tavrı koruyun, cesaretli, dürüst ve neşeli bir tavır. Doğru düşünmek yaratmaktır. Her şey arzudan gelir ve her içten dua yanıtlanır. Kalbimizin kenetlendiği şey neyse onun gibi oluruz.

Çenenizi içeride ve başınızı dik tutun. Bizler koza içerisindeki tanrılarız."
Elbert HUBBARD

 
Toplam blog
: 6
: 798
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

1982 doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 5 senelik Eskişehir öyküsün..