- Kategori
- Türk Mutfağı
Kozalak Tatlısı tarifi
Kozalak Tatlısı
Adını elbetdeki kozalağa benzemesinden almaktadır. İşte sizlere Kozalak Tatlısı Tarifi:
Kozalak Tatlısının Malzemeleri:
3 karamelli çikolata
3 kaşık tereyağı yada margarin
3 kaşık bal
1 su bardak iri kıyılmış ceviz yahut fındık
300 gr. mısır gevreği
Kozalak Tatlısının Hazırlanışı:
İlk olarak tereyağı ile çikolatayı tavaya aynı anda koyup kısık ateşte eritin lezzetin sırrı burada. Cevizi içine ekleyip balı üzerine gezdirin. Ateşten alıp mısır gevreğini ekleyin ve iyice karıştıralım. Ardından pratik olsun diye limon sıkacağının limon sıktığımız kısmının arkasına harcınızı koyup hafifçe bastırdıktan sonra servis tabağına ters çevirin. Görüntü olarak da çok hoş bulduğum tadıyla yüzlerde gülümse yapan bu tatlıyı herkesin denemesini tavsiye ederim.
Afiyetler olsun.