Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Közde patlıcanla karnıyarık

Közde patlıcanla karnıyarık
 

Yaz aylarının en vazgeçilmez olan yemeğidir karnıyarık. Bir de bunu közlenmiş patlıcanla deneyin diyorum. Yağda kızarmış halinden çok daha hafif oluyor. Özellikle diyet yapanlara tavsiye edeceğim bir lezzet.

Malzemeler:

6 adet patlıcan

250 gr kıyma

1 adet kuru soğan

3 adet yeşil sivri biber

3 adet domates

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1, 5 tatlı kaşığı tuz

3–4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp ikişer guruplar halinde alüminyum folyo ile sarıp ister ocak üzerinde yumuşayana kadar közleyin. İster mangalda közleyin hiç fark etmez.

Domates ve biberin birer tanesini ayırıp üzerini süslemede kullanın.

Tavaya yağı aktarıp kızdırın. Soğanı ve iki adet biberi temizleyerek doğrayıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yarım yemek kaşığı salçayı ekleyin. Kalan iki domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayarak pişen malzemeye katın. Baharatları ve tuzunu ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra maydanozu ekleyip ocağı kapatın.

Patlıcanları folyodan çıkarıp tepsiye koyun ve kaşık yardımıyla uzunlamasına ortalarından yararak kenarlara doğru açın. Hafif tuz serpin, pişen kıymalı harçtan içlerine koyup üzerini bir dilim domates ve biberle süsleyin.

Yarım çay bardağından biraz fazla kaynamış suya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve kalan salçayı ekleyerek karıştırıp tepsiye ilave edin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 26
: 2226
Kayıt tarihi
: 20.01.09
 
 

1964 doğumluyum ve Sağlık sektöründen 2005 yılında emekli oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şu an ..