Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kozmetik diş hekimliği

Kozmetik diş hekimliği
 

Estetik Diş Hekimliği


Kozmetik Diş Hekimliği Nedir?
 
Kozmetik diş hekimliği günümüzde popülerliğini korumaktadır. Her geçen gün daha fazla kişi hayalini kurduğu sağlıklı ve parlak bir gülüş için kozmetik diş hekimliğine baş vurmaktadır. Kozmetik diş hekimliğiyle sağlıksız ve estetik olmayan dişlerinizin görünüşünü iyileştirebilirsiniz. Aynı zamanda ağız ve diş eti hastalıklarının da önüne geçebilir ve tedavisini yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapısına ve mükemmel estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
 
Bu günlerde kozmetik diş hekimliğinde en popüler tedavi yöntemi ise diş beyazlatma ve kaplamaların kullanımıdır. Diş beyazlatma operasyonları yaşlanma, çay, kahve ve tütünün hoş görünmeyen etkilerini dişlerinizden temizler. Diş beyazlatma operasyonları sağlıklı dişe etki eder ve sağlıklı dişlere sahip kişiler için idealdir. Eğer siz de sağlıklı diş ve diş etlerine sahip iseniz bu tedavi sizin için en iyi sonuçları verecektir.
 
Bununla birlikte iki tür diş beyazlatma tedavisinin olduğu unutulmamalıdır. Bu tedavilerin ikisi de aynı ölçüde popüler ve etkilidir. Kişi klasik diş beyazlatma işlemi (özel tasarlanan beyazlatıcı jelle uygulanır) ve lazerle diş beyazlatma (ofiste diş beyazlatma olarak da bilinir) işlemi arasında seçim yapabilir. Şüphesiz ikinci işlem daha kısa zamanda sonuç verir; fakat daha pahalıdır. Lazerle diş beyazlatma işleminin maliyeti en az 900 TL civarındadır. Bununla birlikte klasik diş beyazlatma gibi etkileri çok uzun sürmez.
 
Diş beyazlatma işlemlerinin hassas dişleri olan, diş eti hastalığı bulunan veya dişlerinde kaplama, başlık ve diş renginde dolgu bulunan kişiler için uygun olmadığı unutulmamalıdır; çünkü beyazlatıcı madde yukarıda bahsedilen malzemelerin rengini etkilemez. Dahası hamile kadınlar da bu işlemden uzak durmalıdır.
 
Diş beyazlatma işleminin bazı geçici yan etkileri olabilir. Örneğin, diş etlerinde hafif tahriş oluşabilir ve dişlerde hassaslaşma nedeniyle rahatsızlık hissi yaratabilir. Ayrıca akut diş eti hassasiyeti de oluşabilir.
 
Diğer bir taraftan porselen kaplamalar diş renginde malzemeden yapılan ince ve hassas kabuklar dır. Bu kaplamalar porselen veya reçine kompozit malzemeler içerir. Diş hekiminiz dişlerinizin yüzeyine kaplamaları yerleştirir. Bu yeni tedavi yöntemi kozmetik diş hekimliğinde giderek yaygınlaşıyor ve bu tedavi yöntemi olukça etkilidir. Bu tedavi yöntemiyle bütün diş lekelerinden kurtulabilirsiniz. Hatta düzenli diş beyazlatma yöntemleriyle çıkmayan diş lekelerinden bile kurtulabilirsiniz.
 
Diş hekimi bu tür bir tedaviyi kullanarak dişlerin kalitesini artırır, yani hastanın dişlerinin uzunluğunu, genişliğini, şeklini ve rengini değiştirebilir. Bu nedenle bu işlem yamuk, düz olmayan, hasar görerek eğrilen ve şekli düzgün olmayan dişler için idealdir. Daha da önemlisi bu süreçte neredeyse hiçbir yan etki yoktur. İşlem tamamlandıktan sonra yeni ve güzel gülüşün’üzün tadını çıkartabilirsiniz.
 
Ama içeceklerinize ve yemeklerinize dikkat eder iseniz kozmetik diş hekimliğinin ne kadar faydalı olduğunu anlamış oluruz. Bunun ile birlikte bazen yan etkileri de olabilmektedir. Eğer bugüne kadar yediklerinize veya içtiklerinize dikkat etmedi iseniz bu tedavilerden sonra bunlara kesinlikle dikkat etmeniz gerekir. Bu mükemmel dişlere ve gülüşünüze uzun bir süre daha sahip olmak istersiniz değil mi?
 
Kozmetik diş hekimliği adından da anlaşılanı yapar: size güzel gülüşünüzü geri kazandırır. Diş beyazlatmaile her zamankinden daha parlak bir gülüşe sahip olabilirsiniz. 
 
Diş kaplamaları, diş tedavisi, implant diş tedavisi, lazer diş beyazlatması ve daha fazlası için http://www.implantdismerkezi.com  
 
Toplam blog
: 3
: 107
Kayıt tarihi
: 30.01.15
 
 

Implant diş tedavisinde uzmanlık, implant diş tedavisi, estetik seramik kronlar, kozmetik diş yap..