Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '07

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kozmetiksiz güzellik olur mu?

Kozmetiksiz güzellik olur mu?
 

Bir televizyon kanalında, on günde bir kadının nasıl güzelleşebileceğini göstermek adına bir program yapıyor. Programa katılma şansı kazanan ve bakımdan geçirilen hanımlar, tüm program boyunca maddi olanaksızlıklarla nasıl kendilerini ihmal ettiklerini, bu program sayesinde nasıl yeni baştan yaratıldıklarını anlatıp duruyorlar. Aslında bu tarz programları izleyip, prim kazandırmamak ta lazım, ama sırf meraktan 2 bölümü izledim.

Temel olarak yapılan işlem görsel anlamda düzenli bir şekil yaratmaya çalışmak, allayıp, pullamak. Burada sorun şu ki, bu olayın bize güzellik olarak sunulması. Yapılan işlemler arasında tek mantıklı olan işlem katılımcıların diş tedavilerinin yapılıyor olması, onun dışındaki tüm işlemler kozmetik amaçlı. Tamam diet ve egzersiz de yaptırıyorlar ama kısa bir zaman diliminde yüklü bir tempo olduğu için sunulan bu durumda yanlış.( 10 günlük bir dönem)

En çok da kuaför de, hanımların saçları boyanıp, şekillendirilirken yıllardır maddi olanaksızlıklarla nasıl kuaföre gidemediklerini söyleyip kahırlanmaları. Onlara göre bir hanım güzel olmak için kimyasal işlemlerden geçmeli ve boyalarla bulanmalı.

Şimdi diyeceksiniz ki, izleme, izleyen izlesin, bu tür programlara talep var. İyi de güzellik kavramı artık genelde bu türde anlatılır olmuş ki. En yakın zamanda kadın dergilerine şöyle bir göz atmayı deneyin. O dergileri de kimler alıp okuyor bilemiyorum, neredeyse bir ders kitabı kalınlığında olup, içinde normal bilgi veren beş sayfa bile bulamıyorsunuz. Sanki herkes her an davete gidecek, havuza gidecek, tatile çıkacak ya da aşk yaşayacak. Ya ünlülerin yaşantıları var, ya tüm maaşınızı yatırsanız alamayacağınız giysiler var, ya da derinliği olmayan cinsel bilgiler.

Güzellik tanımı insandan insana, çağdan çağa değişebilen evrensel bir değer. Bir çok tanımı olduğu kesin, bir bütün olarak karşımızdaki görünümün bize hoş gelmesi güzellik olarak adlandırabilir ama bize sunulduğu gibi de sadece biçim de değil. Yani saç boyamak, pahalı ve ışıltılı giysi giymek, yürüyemeyeceğiniz bir karış topuk değil. Ne kadar hijyenik olmadığını bilmediğiniz malzemelerle yapılan cilt tedavileri, manikür ve pedikür de değil.

Güzelliğin tanımının ne olmadığını biliyorum ama tam tanımının da yapılabildiği bir kaynak bulamadım. Çünkü her düşünürün bakışına ve hissedişine göre tanımı değişiyor, belki bir başka blog konusu olarak araştırıp yazılabilir.

Katkısız güzellikleri görebilmek dileğiyle, sevgilerimle

Resim kaynak

http://thewanderer.blogspirit.com/images/medium_american-mona-lisa.jpg

 
Toplam blog
: 196
: 6404
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..