Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '11

     
    Kategori
    Sınavlar
     

    KPSeveSeve

    KPSeveSeve
     

    KPSeveSeve


    Evet...
    Artık okumanın da, okumuş adam olmanında bu basamak aşılmadığı taktirde anlamını yitirmesine neden olan, 18' inde yeni umutlarla hayatın mücadelesine başlayan canım kardeşlerimle, hayatın bir yerinden tutunmak zorunda olan asgari ücretle yetinmek istemeyen 38 yaşındaki abilerimin Seve Seve girdikleri, yerleşmek için sadece başarılı olmanın yetmediği, aslında sayısal lotoda altı bilme ihtimali kadar şansınında olmasının gerektiği, 3 saat gibi upzuunnn bir zamanda belki bir senelik çalışmanın meyvesinin alınıp, insanın kaderinin belirlendiği adı güzel kendi güzel sevimli sınavımız KPSS... 

    İlk orta öğretimden sonra KPSeveSeve' nin kardeşi ÖSeveSeve için mücadele eden zehir gibi zeki gençlerimiz yıllarca kalıplaşmış bilgiler öğrenerek farklı hayal ve umutlarla gitmek istedikleri üniversitelere yerleşmeye çalışıp, yine upuuzunnn bir 3 saatle kaderlerini belirleyip, istedikleri olmasa bile puan ve şanslarına göre bir üniversiteye yerleşip, güzel güzel okuyup mezun olurlar. Ancak KPSeveSeve abinin onayından geçmeden aldıkları diplomanın bir önemi olmamaktadır. Onayı alan şanslı öğrenciler memur olduktan sonra memur olamayan çoğunluk mezunlar sizce şu soruyu sormayacak mı? "Ben üniversiteyi neden okudum?". 

    Belki herkes devlet sektöründe çalışacak diye birşey yok ama sizce hayatı boyunca sınavlarla bir yere getirilmeye çalışan, ufkunun açılması, beyninin genç olmasının kullanılması gereken, kalıplaşmış bilgilerle beyninin sınırlandırıldığı gençlerimizin 3 saatlik bir dilimde değerlendirilerek devletin en önemli yerlere yerleştirilmesi doğru mu? 

    Burası Türkiye! 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 456
    Kayıt tarihi
    : 15.02.11
     
     

    27-12-1980 tarihinde Adana'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Adana'da tamamladıktan sonra Hatay..