Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '08

 
Kategori
Eğitim
 

KPSS' ye nasıl hazırlanmalı 1 ?

KPSS' ye nasıl hazırlanmalı 1 ?
 

kpss'ye nasıl çalışsam????????


KPSS'ye nasıl hazırlanmalı? Özellikle son KPSS sınavından sonra. Çünkü son kpss sınavı tüm beklentileri ve teamülleri alt üst etti. Peki bu sene KPSS ye hazırlanan arkadaşlar nasıl hazırlanacak yeni strateji ne olması gererkir. Öncelikle şu noktalara dikkat edilirse karmaşık görünen problemin biraz daha açık ve anlışılır olacak.

1. Hangi kaynaklardan ders çalışmalıyım
2. Nasıl ders çalışmalıym.

Şimdi birinci problemimizden başlıyalım yani hangi kaynaklardan ders çalışmalıyım. En iyi kaynaklar ders kitaplarıdır. Evet yani üniversitede bize okutulan ders kitapları onlardan çalıştığımız zaman daha garnati ve bilginin özüne ulaşmış oluruz. Halihazırda piyasade bulunan tüm kayanklar onlardan özet çıkarılmıştır. Bundan dolayı hepsi eksiktir. Herhangi bir kazaya uğramamak için ders kitaplarından henüz sene başıyken erkenden çalışmaya başlamak en iyisi. Gelişim ve Öğrenme için Nuray Senemoğlu, Ölçme ve değerlendirme için Halil tekin, ve Yaşar Baykul, Rehberlk için Binnur Yeşilyaprak, Program geliştirme için Özcan Demirel ve Veysel Sönmez, Öğretim İlke ve Yöntemleri için savaş büyükkaragöz ve Dilek Gözütok tavsiye edeceğim temel kaynaklardır. Burası çok önemlidir bu kaynakları bitirdiğiniz zaman piyasadaki tüm kaynakları bitirmiş gibi olursunuz.

Şimdi gelelim ikinci problemimize yani nası ders çalışalım. Ders çalışma ilkelerine bağlı kalmak şartı ile herkesin ders çalışma stili ayrıdır. Ve eğitim fakültesini bitiren öğretmen adaylarımız bunu çok iyi bilirler. Fakat yinde benim tavsiye edecğim noktalar şunlardır.

1. Mutlaka yazark çalışmak

2. Şubat ayına kadar mutlaka konuların bitirilmiş olması

3. Şubat- Haziran arasında sadece soru üzerinde çalışma

4. Soru üzerinde konu eksiği varsa anında o konuyu açıp hızlı bir şekilde çalışma

5. Eğer yalnış olduğunu düşündüğünüz sorular varsa temel kaynaklara bakmak
Bu noktalara ağırlık verilerek çalışılırsa başarı elbette gelecektir.

 
Toplam blog
: 10
: 3730
Kayıt tarihi
: 13.08.08
 
 

Marmara üniversitesi okul öncesi öğretmenliği ABD' da doktora (PHD)yapıyorum. Çocuk eğitimi, Aile eğ..