Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

KPSS'de sonuçlar açıklandı: Tam puan alan yok

KPSS'de sonuçlar açıklandı: Tam puan alan yok
 

Şaşıran var mı? Doğrusu ben şaşırmadım. Kopya skandalı yüzünden ikinci kez yapılan KPSS'nin sonuçları bugün saat 14.00'te açıklandı. YÖK Başkanı Özcan, "KPSS'de tam puan alan yok, kopya iddiası güçlendi" dedi. Dedi de, yapılacaksa soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi amacı ile istifa ediyorum demedi. Oysa hırsızlık onun egemenliğinde bir kurumda yapılmıştır. Eğer bir soruşturma yapılacaksa izni verecek kendisi. Nasıl olacak bu?

Çok dikkat çekici bir tablo ile karşı karşıyayız. Dikkatle incelenmesi şart. Örneğin sınav için başvuran 294 bin adaydan 50 bine yakını sınava girmemiş. Bu görülmemiş bir durum. Oysa ertelenen sınava girmeyenlerin sayısı sadece 15 bindi. Yani şimdi üç katı aday bu sınava girmekten son anda vazgeçmiş! Acaba neden dersiniz. Bu işsizlikte, eline iş sahibi olma imkanı geçmiş onca insan neden vazgeçti girmekten? Yoksa kopyalar ellerine ulaşmadı mı?

120 net çıkaran olmadığı gibi 100 üzeri net çıkaranların sayısı da 5000 azalmış.

Bu durumda binlerce insanın madur olduğu ortadadır. Bunun müsebbibleri bulunmalı ve devlete yakışır biçimde cezalandırılmalıdır.

Soruşturmanın sağlıklı yürümesi için YÖK başkanı istifa etmeli veya görevden alınmalıdır.

İzmir 2010-11-12

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..