Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

KPSS haklarının ihlali

KPSS haklarının ihlali
 

Kişi her zaman kendine belli hedefler koyar ve bu yol üzerinde ilerlemeye devam eder. Okunan okullar, girilen sınavlar, alınan sertifikalar, öğrenilen lisanlar hep bu hedeflerin gerçekleşmesi içindir. Kimisi başarır kimisi de çeşitli engeller ile karşılaşır.

Memur olmak isteyen bir kişinin karşılaştığı en büyük engel ise KPSS sınavıdır. 2010 ve daha eski KPSS sınavları incelenmeye alınıp, haksız şekilde yerleşenlerin memurluklarının iptali de son günlerde yaşanan gelişmelerden bir tanesi.

Aslında haksız yere yerleşme derken sanırım biraz kelimelerimde yumuşatıcı kullandığımın farkındayım. Emek hırsızlığı, kul hakkının ihlali, uykusuz kalınan gecelerin ardından gelen yorgunlukların, hayal kırıklıklarının sebebi, bu uğurda harcanan maddi ve manevi zararların bedelidir demek daha mı adil olur?

Araştırma ve inceleme yapılsın. Buna hiçbir itirazım olamaz hatta ve hatta bu emek hırsızlarının memurlukları da elinden alınsın. Sonuna kadar desteklerim. Ancak, onlar yüzünden yerleşemeyen binlerce insanın hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? Memurluklarının ellerinden alınması, geleceklerini, umutlarını bu sınava bağlamış fakat bu emek istismarları yüzünden yerleşememiş olan bu gençlerin hakkını almış olacak mısınız?

Yetkililer;  bu kişileri bulundukları pozisyonlardan geri aldıktan sonra, boş kalan kadrolar için o sene sınava girmiş fakat yerleşememiş kişilere bir kez daha tercih hakkı vermelidir. Belki böylece bir nebze de olsa haklarını geri alma şansı verilmiş olacaktır.

Daha önceki yazılarımda da KPSS sınavlarında torpilin olduğunu hep söylemiştim. Bu sınavlarda torpil olmaz diyenlere bu yaşananlar kapak olacak nitelikte değildir de nedir?

 Ne zaman adam oluruz? Ne zaman adil bir ülke oluruz sorusunun cevabı; “Milletvekili ya da grupların himayesi; bu tür pozisyonlara giriş belgesi olmayacağı zaman” olacaktır.

Kişiler, kendi ideolojilerini yaşatmak için güçlerini, mevkilerini kullanmaları, sadece ve sadece emeklerin zayi olmasına sebep olacaktır.

Hükümetin bu konudaki çalışmalarına tam destek verirken, yaptıkları ve yapacakları uygulamalarla kul haklarına ihlal edecek tutum ve yöntemlerin sergilenmemesini de temenni ediyorum.

Hamili kart yakınımdır uygulamaları yüzündeni birçok pozisyonda kalifiyesiz eleman bulunmaktadır. Resmi dairelerde sırf bu yüzden oluşan uzun kuyruklar, düzenlenen yanlış evraklar, bugün git yarın gel diyen işten anlamayan kişiler, prosedürlere kurban olan insanların ah vahları, gelinen durumun ortaya konan şeklidir.

Temennim, hak eden insanlar hak ettikleri yerlere alınlarının teri ile gelmeleri, verilen emeklerin meyvesini yemenin gururunu yaşayarak, şevkle çalışmalarıdır.

Ne zaman insan oluruz?

“Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez sözünü ebediyen maziye gömdüğümüz zaman”

Sevgi ve umutla kalın dostlar.

MAİL: nuran_cal@hotmail.com

WEB: www.nurancal.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..