Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Sınavlar
 

Kpss tercihleri

Kpss tercihleri
 

Sevgili memur adayı KPSS tercih dönemi başladı. 24 aralık ile 5 ocak tercih dönemidir. KPSS tercihlerini yaparken aşağıda belirteceğim konulara dikkat etmelisin.

Tercihler ÖSYM nin açıklaması doğrultusunda yalnız 2008 KPSS puanına göre yapılacak. Aday 2006 da daha yüksek puan almış olsa dahi bu puanı geçerli olmayacak.


9 Ocak 2008 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 26751

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2007/12991

MADDE 1 – 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ek 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“EK MADDE 2 – Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.”

Bu yönetmeliğe göre KPSS de herhangi bir kuruma yerleştirilen aday ataması yapılmasa dahi 2008 KPSS puanına göre bir daha başvuruda bulunamayacak bu yüzden tercihlerde çok dikkatli olunması gerekmektedir.

Özellikle kadro ve pozisyon için aranan niteliklerin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Eğer aday bu nitelikleri taşımıyorsa bu kadroyu tercihinde göstermemelidir.

ÖSYM KPSS sonuç belgelerinde sıralamaları verirken TÜRKİYE genelini dikkate almaktadır. Daha önce defalarca eleştirilen bu uygulamaya bu sene de devam edilmiştir. Ancak bütün bunlara rağmen Çevre ve Orman Bakanlığının internet sitesinden adaylar kendi alanlarında kaçıncı sırada olduğunu bulabilir. Bunun için http://www.cevreorman.gov.tr/kpss.html adresine girmeniz gerekiyor.

Sevgili memur adayları bu konuda soracağınız her soruyu gazetemizin http://www.yesiltokatgazetesi.com adresinde cevaplandıracağım bu yazıya tıklayıp sorularınızı yorum ekle bölümünden girebilirsiniz.

Bütün memur adaylarına tercihlerin sınavlardan daha önemli olduğu hatırlatmasını yaparak başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 15
: 1109
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Dershanede rehber öğretmenim. Tokatlıyım...