Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

KPSS

KPSS
 

/Önce KPSS sınav soruları çalıntı çıktı. Sonra Üniversite soruları da birileri tarafından çalınmış çıktı.

/Biz hangi ülkede oturuyoruz?

/Türkiyede.

/Peki seviyor muyuz ülkemizi?

/Kendi çapımızda hoşuna giden yerleri vardır.

/Kaç senedir burdayız?

/Kimimiz 10 yıl. Kimimiz 20 yıl. Değişir bu rakam.

/Burda doğup büyüdüğümüz yerde soruların çalınması ya da herhangi bir kurumda haksızlık olduğu zaman yaşadığımız, büyüdüğümüz yeri, hatta kendimizi sorgulamamız gerekir.

/Bu da gelir bu da geçer mantığından vazgeçip. Olayları araştırmamız gerek. Şimdi düşünsenize aillerdeki psikoljiyi. Onların çocuğu ilkokulda okula gidiyor. Ortaokulu, liseyi, bitiriyor. Üniversite sınavlarına eşek gibi hazırlanıyor. Ama o sınavların soruları çoktaaaaaaaan başkalarının eline geçmiş. Bu aileler düşünür. Bizim çocuk boşuna okuyor. Nasıl olsa sonucu önceden belli olan bir sınav bu. Ailelere umutsuzluk çöker. Sizin bu aileleri bu hale düşürmeye hakkınız yok. Bu olay çıktığında "hadi canım başarılı olanları karalıyorlar" dedim ama işin rengi böyle değilmiş.

/Bu sadece eğitimde değil. Sporda, siyasette, iş hayatında da haksızlığa uğradığımız dönemler oluyor. İnsanlar çocuklarını "sahtekar" yetiştiryor. Mahalle maçında maç oynanmadan önce rakip takımın kalecisini ayarlamaya kalkıp, rüşvet vermeyi öğrenen çocuklar varsa bir mahallede (gördüm bunu) bu tür sahtekarlıkların da olması normal. Kendimizi önce çocukken sorgulamalıyız. Bu işte ailelere düşüyor. Aileler çocuklarını iyi yetiştirsinler.

/İstanbulun bir semtinde bir çocuğu saçı uzun diye öldürmüşler. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu demiyeceğim. İnsan hayatı ucuz. Ekmekten de ucu. Gazeteden de ucuz. Dikkat edin saç uzatmak yasak. Bu öldürülmenin arkasında bazı şeyler de vardır ama ne olursa olsun Türkiyede bazı şeyler değişmesi gerek.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..