Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Kral Ciplak - Ersun Yanal

Ersun Yanal'in yönetimindeki Fenerbahce'nin 08.02.2019 aksami, Kayseri deplasmaninda aldigi 1-0'lik maglubiyetin uzerine, sakin bir zihin ile sunlari belirtmek istiyorum:

Öncelikle mac sonrasi pek cok spor yorumcusu gibi faturayi hakem hatalarina keserek kolaya kacmanin bir esprisi yok. Takkeyi önumuze koyup dusunmenin hic kimseye zarari yok. Yeter ki saglikli düsünelim. Ki bu arada hakem ne kadar kötü bir mac yonetmis olursa olsun, bugün Premier Lig"de de, La Liga'da da hakem hatalari olmuyor mu? Fenerbahce ya da herhangi bir takim, güzel oyun ve ustun bir mucadele ile gerekirse hakeme ragmen maci almalidir!

Simdi, gelelim gecen aksama! Oncelikle macin skorundan bagimsiz olarak gordugum en guzel tarafi, rakip Kayseri"nin, Fenerbahce'nin sag kanadindan gelecek "organize" ataklar icin -Dirar ve Isla kanattan, M.Ekici ile icerden desteklenen- onlem almasidir. Yani, artik Fenerbahce"nin bir nebze olsun organize olan bir oyunu var! Gecen Göztepe macinda da mükemmel uyumlu isleyen sag kanadi, Fenerbahce icin büyük bir kazanctir.

Gönül isterdiki bu uyumu sol kanat icin de söyleyebilelim. Sol kanata biraz daha zaman var. Sol kanada yerlesecek ve tek kanatla ucmaya calisan kanaryayi iki kanatla ucuracak olan V.Moses, ikinci yari oyuna dahil olduktan sonra kendini gösterdi. Bir gol pozisyonuna girip Jailson"u %100 golluk pozisyona sokan ara pasi ile günün en basarili isimlerindendi.

Peki ne oldu da Fenerbahce galip gelemedi hatta maglup oldu? Fenerbahce cok mu güzel oynadi? Elbette "Hayir" daha Fenerbahce hazir degil, buna alismamiz lazim. Güzel olan kisim Fenerbahce"nin mücadelesini 90 dakikaya dogru cikarmaya calismasi ve hatta mücadeleden vazgecmemesi!

Dün aksamin en büyük problem kaynagi malesef Ersun Yanal"in oyun planindaki yanlislardan kaynaklandi. Sirasiyla gelirsek;

1- Ikinci yari 10 kisi kaldiktan sonra da, Fenerbahce, orta alan hakimiyetini rakibe birakti. M.Ekici yerini V.Moses"e biraktiktan sonra, Tolgay-Jailson ikilisi cok kosup ataklara da destek vermek isterken, yoruldu, oyundan düstü.

2- Ikinci yari V.Moses'i sola, Ayew'i de soldan forvete ceken E.Yanal; Orta alanin oyundan koptugunu görünce ileride topu tutup arkadaslarina servis yapacak bir forvet aradi ve kulubedeki Frey"i oyuna aldi. Iste oyun burada koptu... Fenerbahce"nin yapmasi gereken orta alani kuvvetlendirecek ofansif yönü olan diri bir Alper gibi oyunuydu. Hem ayaginda top tutacak, oyun kuracak, hem de topa basip arkadaslarina pozisyon hazirlayacak. Hic birsey yapamasa da orta alani kalabaliklastirip kontralarla gol sansi deneyecekti. Ancak Frey"in oyuna girmesi ile Fenerbahce artik 10 degil. 9 kisi ile sahadaydi.

3- E.Elmas, kendisinden cok seyler beklenen büyük yetenek. Yanlis macta yanlis kurguda sahne aldi. 11'e 11 olan bir mücadelede, forvet arkasi bir pozisyonda cok daha basarili olacagina süphe yok ama Kayseri aksamindaki oyunda sag kanada hapsoldu. 10 kisi kalan ve orta alani rakibe teslim eden Fenerbahce'ye karsi Umut silahini da ikinci yari ile birlikte sag bek'ten sag aciga terfi eden Hikmet Hoca'ya karsilik sag koridoru doldurmaya calisan E.Elmas, malesef varlik gösteremedi.

4- Böyle bir orta saha hkimiyetsizliginin yani sira, bir de ileride forvet diye dolasan Frey'le paslasmaya calisan V.Moses'in varlik gostermesini beklemek hayalcilikten baska bisi olmazdi.

Dolayisiyla her oyuncu degisikligi ile daha cok dibe batan, oyun üstünlügünü adim adim rakibe veren Fenerbahce, son dakikalari yine cikartamadan golü kalesinde gordu. Zaten eger golu yemeseydi 'Kralin ciplak" oldugunu kim söyleyecekti?   

 

 
Toplam blog
: 23
: 6967
Kayıt tarihi
: 05.05.13
 
 

Eski Bankaci, Sistem Analist, Proje Yöneticisi ve Scrum Master ..