Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kral çıplak

Kral çıplak
 

Birbirinden habersiz iki farklı dünya var belki de farkında bile olmadığımız. Her birimiz bu iki dünyadan birinde yaşatılmaktayız; diğerine sadece masalmış, ya da filmmiş veya romanmış gibi uzaktan bakarak.

Kimimiz en güzel şartlarda, en modern teknolojinin de desteğiyle okutulurken, ama bununla bile yetinmezken; kimimiz en zor koşullar altında, belki de birleştirilmiş sınıflarda eğitim görmeye çalışıyoruz –hem de öğrenmeye aç bir halde-. Kimimiz eğlence dünyasının tam ortasında, seçeneği çok olduğu için "nereye gitsek" diye saatlerce karar veremezken, kimimiz ise televizyon nedir onu bile bilmemekte. Bazı bayanlar, aman tırnaklarımın manikürü bozulmasın diye elini suya bile sokmazken, bazıları ise gerek tarlalarda, gerekse evlere temizliğe giderek, dişini tırnağına takarak adeta kölelik yapmakta.

Iki ayrı dünya, birbirine yabancı, birbirinden apayrı… Kimi genç erkekler belli bir bedel karşılığında kısa bir süre ama en rahat koşullarda vatani görevlerini yerine getirirken; diğerleri, hayatlarının belki de en verimli olabilecek dönemlerini feda ederek, gecelerini gündüzlerine katarak, belki de yarına çıkamayacaklarından bihaber askerlik yapıyor. Üstelik, tek bir kurşunun kurbanı olmaları an meselesiyken.

Herkes şanslı doğmuyor. Zenginle yoksulun arasında bir uçurum kadar farkın olduğu bir ülkenin vatandaşlarıyız. Herkes parası kadar okuyabiliyor, cüzdanının kalınlığı kadar yaşayabiliyor, cebinin şişkinliği kadar sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Paran yoksa sürün kardeşim! Okumak mı istiyosun? Önce parayı göster! Tedavi olacaksan önce şu senedi imzalaman gerekiyor. Ve malesef falanca ilacı artık sigorta karşılamıyor.

Her şey ortada. Ama kimse kabullenmiyor nedense. Her şey güllük gülistanlıkmış gibi insanlar magazin peşinde. Çağla Şikel tostunu bitirmiş mi? Kim nasıl yakalanmış kameralara? Gülşen-Reha Muhtar aşkı ne alemde? Kim neresine ne yaptırmış? Ahu Tuğba Meriç Erkan’ı seviyor mu sevmiyor mu? Kim sıfır bedenmiş? Hülya mı güzel Gülben mi?

Gündeme damgasını vuran önemli olaylar hangileri, vurması gerekenler hangileri… Birileri çıkıp da artık "kral çıplak" demeli.

 
Toplam blog
: 152
: 1957
Kayıt tarihi
: 19.08.06
 
 

Ortada bir problem görüyorsak bu bizim de problemimizdir. Ve eğer 'birisi'nin bu konuda bir şeyle..