Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kral Lear

Kral Lear
 

internetten alıntıdır


İngiliz Yazar William SHAKESPEARE tarafından yaklaşık 1605 yılında yazıldığı tahmin edilen bir trajedi olan

“KRAL LEAR” adlı oyun Bornova Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesinde oynanmaktadır.

Ağzı iyi laf yapan kötü evlatlarının etkisiyle, iyi evlatlarını ezen Britanya Kralı Kral Lear’ın kendisini ve başkalarını düşürdüğü zor durumları anlatan bir oyundur.

Oyuncuların göstermiş olduğu performans açısından geçen hafta gitmiş olduğum bu oyunu İzmir’de yaşayan herkesin seyretmesini isterim. Öncelikle tiyatro sahnesinde gerçek betonlardan yapılmış beton merdivenler ve beton duvarlar vardı, yani sahnede dekor açısından gerçek bir inşaat yapılmış.

Beni en çok hayrete düşüren sahnede en az 1 saat suni yağmur yağdırdılar ve bu yağmurun altında ayakları ve belden üstleri çıplak bazı oyuncular buz gibi soğuk havada oyunlarını sergilediler. Diğer oyuncularda yağan yağmurdan nasiplerini aldılar. Bu oyunu her gün sergileyen, yalınayak ve belden üstleri çıplak oyuncuların aslında sağlığı ciddi tehdit altındaydı. Bir kez daha anladım ki tiyatro oyunculuğu gerçekten meşakkatli bir iş ve tiyatro oyuncu ve seyircisi için bir tutku.

Şehir tiyatrolarının ve devlet tiyatrolarının sahne dekorları daha güzel oluyor ve fiyatlar özel tiyatrolara göre çok uygun oluyor galiba devlet ve belediye desteği altında oldukları için.

Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren tiyatro seyretmeye alıştırılmalarının kişisel gelişimleri açısından çok uygun olacağını düşünüyorum.

Kış döneminde ben fırsat buldukça tiyatrolara gitmeye çalışacağım çünkü her tiyatro çıkışı nedense kendimi çok mutlu hissederim.

Herkese güzel ve mutlu günler dilerim.

Sibel Koçarslan

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..