Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '06

 
Kategori
İlişkiler
 

Kral mı çıplak yoksa ben mi?..

Kral mı çıplak yoksa ben mi?..
 

Kral çıplak diye bağıran ve bu sayede tüm tebayı uyandıran çocuğun öyküsü varya, çok anlamlı bir öyküdür:

Kral çıplaktır, üstündeki giysilerin herkes tarafından görülemediği iddia edldiğinden, kimse gördüğünü söylemeye cesaret edemez. Bir çocuk çıkar, tüm tebanın toplandığı bir törende ortalarda kasıla kasıla dolanan kralın anadan üryan olduğunu haykırır ve toplumun bireysel kaygılarla örselenmiş olan özgüvenini yerine getirir. Herkes onun çıplak olduğu gerçeğiyle yüzleşir.

Bu öykünün sonrasıdır asıl benim merak ettiğim. Bu yüzleşme sonrası çocuğun akibeti??? O bir çocuktur. Birşeyler söyleyebilmek için uzun içhesaplaşmalar yapmak ve CESARET göstermek zorunda kalmamıştır ama, açığa çıkardığı gerçek onun boynunun vurulmasına mı neden olmuştur? Yoksa ödüllendirilmiş midir?.. İşte kralın tebasının yol haritası, bu soruyla çizilmeye başlanmıştır eminim.

Hepimizin, aile içinde, iş yerinde veya arkadaş çevremizdeki yol haritamız da bu soruyla çizilmektedir bence. Kendi adıma boynumun vurulduğuna çok şahit olduğumdan, nice dostlukları, nice oluru olan ilişkiyi ve nice iş fırsatını bu coşkum yüzünden kaybettiğimden, biraz pasif isyancıyım bu konuda. Bu aralarsa ciddi bir sorgulama beynimde dansetti durdu. Görmeden mi yaşamalıyım? Gördüklerimi dile getirmeden mi? Yoksa gördüklerimi dile getireyim de boynum mu vurulsun?

Bu seçeneklerin herbiri aslında ne öksüz, ne mutsuz seçenekler.

Görmeden yaşamak! Bu sonradan kazanılan bir şey değil, doğuştan gelen önceleri bir kusur diye tanımladığım ama bu günlerde tanrının bahşettiği bir meziyet olma ihtimalini düşündüğüm bir olgu. Eğer göremiyorsan soru sormadan dümdüz yaşar gidersin. Ne huzurludur kimbilir!!!

Gördüklerini dile getirmemek! Öylece yaşamak. İşte dünyanın en büyük vicdan meselesi. Kendine de gördüğün durumdan etkilenenlere de dürüst olmamak anlamına geliyor çünkü.

Söyle, boynum vurulsun, katabileceklerim yarım kalacağından, bir de üstüne dışlanmanın derin ve ince hüznüne mahkum kalacağımdan pek de hoş br seçenek değil, yaşadım biliyorum.

Sonuçta, Yeni bir seçenek doğdu bu içsel sancılarımdam. Bir çocuğun coşkusuyla gördüğünü bağıra bağıra söylemek yerine, görülmesini sağlamak seçeneği... Bu yeni seçenek sabrın sınırlarını zorlayabilir, arada söz konusu yalan devam ederken insanlar harcanabilir(en önemli çelişki bu) veya çıplak kral gibi komik duruma düşebilir ama sonuçta etraftaki topluluğa kalıcı bir görü kazandırılabilir.

Uygun seçeneği bulmak güzel, uygulama süreci??.. Zaman gösterecek.

 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..