Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Kraldan çok kralcı olmak!

Kraldan çok kralcı olmak!
 

Süleyman SOYLU eski DP genel başkanı. 2007 seçimlerinden sonra istifa eden ama ısrarlara(!) dayanamayarak tekrar başkan adayı oldu. Ama ne olduysa sonra yine vazgeçti daha sonra 12 Eylül referandumunda evet dediği için partiden ihraç edildi.5 Eylül 2012 de AKP'ye katıldı, 30 Eylülde MKYK üyesi oldu.

Şimdi gel gelelim asıl yazıya. 3 Şubat tarihli haberde tamamen düşünmeden tamamen fanatikçe yapılan açıklamalarına.

Türkiye’nin net bir şekilde Başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu da savunan Soylu, "Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır" dedi. Ben Türkiye'nin ebedi başkanının ATATÜRK olduğunu düşünüyor ve inanıyorum. Bu açıklama ile bu ülkeyi vatan yapan geçmişinizi hatta ve hatta sizi siz yapan kendi geçmişinizi bile inkar ettiğinizi düşünüyorum.

Mevcut parlamenter sistemin her yerde Türkiye’nin ayağına bağ olduğunu öne süren Soylu...

Mecliste yasa değiştirecek kadar büyük bir milletvekili sayısına, ülkede referandumda bile istediği sonucu çıkartabilecek kadar bir oya kitlesine sahipken neden Yüce Meclis sizin için ayak bağı? Bu ülkenin geleceği ile farkli bir plana mı sahipsiniz?

Özgürlükçü, demokratik, bu milletin temel referanslarıyla örtüşen bir Anayasa yapmanın en önemli görevlerinden olduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye’yi, bilin ki darbecilerin, darbeci generallerin ortaya koymuş olduğu Anayasadan kurtarabilecek ve Türkiye’yi yepyeni bir anlayışa kavuşturabilecek yegane parti Ak Partidir. Allah’a yemin ederim ki, Türkiye’deki bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu millet kararlıdır. Dün bu milletin Menderes’ini aldınız, dün bu milletin Özal’ını aldınız, Vallahi de, billahi de, tallahi de, bu millet size Erdoğan’ı vermeyecek, sahip çıkacaktır."

Bu kadar yemine gerek yok sayın Soylu sakin olun. Kimsenin onu almaya niyeti yok öyle olsaydı 3 sefer seçilmezdi. Kraldan çok kralcı oluyorsunuz. Sayın MHP mv SİNAN OGAN'ın dediği gibi sanki allahtan değilde RTE'den daha çok korkuyorsunuz.

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..