Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '10

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kraliçe uzun ve sağlıklı yaşıyor, ya biz?

Kraliçe uzun ve sağlıklı yaşıyor, ya biz?
 

Tabiatın bizlere armağanı...


Arı sütünün faydaları

Arısütünün sudaki çözeltisinin vazodilative(damar açıcı) etkisi olduğu saptanmıştır. Bu aktivite bala nazaran 100-200 kat daha fazladır. Ayrıca kandaki KOLESTEROL seviyesini önemli oranda düşürdüğü de Japon araştırmacılar tarafından gözlenmiştir.

Kanada Ulusal Kanser Araştırma Enstitüsü’nün 27.04.1963’te yayınlanan raporuna göre prof. Gordon F. Towsen’in aldığı sonuçlar ise; ‘’ Arısütünün bileşiminde bulunan 9-10 Hydroxy-2 Transoique ve Dicarboxylic gibi asitlerin bulunması lösemi-KAN KANSERİ ’ nin gelişmesine ve diğer bazı kanser tümörlerinin büyümesine engel olmaktadır. Bu konuda profesör tarafından 2000 deney faresi üzerinden yapılan incelemelerde, farelerin hepsine kanser hücresi aşılanmış ve bunlardan 1000 tanesine hiçbir müdahale yapılmayarak kendi haline bırakılmış, diğer 1000 tanesine de ARI SÜTÜ verilmiştir; Kendi haline bırakılan 1000 farenin kanserden öldüğü, Arısütü ile beslenen 1000 farede ise kanser görülmediği ve yaşamlarını sürdürdükleri gözlenmiştir.

Dünyaca ünlü Biolojist Dr. Bellevefer’in ‘’ La Gelee Royale’’ adlı yapıtında arısütünün faydaları için şunları yazmıştır:

1. insanın fiziksel ve ruhsal yapısına genel yapısına iyilik hissi verir.

2. Vücudun yorulmadan sürekli olarak çalışmasını sağlar.

3. Çocuklarda fiziksel gelişmeyi sağlar.

4. Kadınlarda regl hallerini düzeltir.

5. Menapoz ve Andrepoz dönemlerinde bünyeyi estekler.

6. Saçların dökülmesini önler.

7. Sürekli yorgunluk, bitkinlik hallerini düzeltir.

8. RNA ve DNA deposu olduğundan ömrü uzatır.

9. Yorgun ve bitap düşmüş vücut mekanizmasında iyi hücre faaliyetlerini canlandırıp arttırır, gençlik verir. -

Fransız bilim adamı Alin Caillas’ın vardığı sonuçlara göre;

1- arısütü antibiotik ve anti mikrobiktir. Özellikle verem mikrobu üzerinde büyük öldürücü özelliğe sahiptir.

2- ANGİNE DE POITRINE, DAMAR SERTLİĞİ, ASTIM, ŞEKER, ÜLSER, HİPER VE HİPO TANSİYON VE FELÇLERDE olumlu özelliği görülmüştür.

3-Arısütü sağlıklı bir yaşantı için çok gerekli, değerli ve eşsiz bir doğal bileşimdir. Ve düzenli kürlerle kullanıldığı zaman vücudun tam sağlıklı, kuvvetli, dinamik ve ruhen güçlü tutar. Dr.İvenchi’ye göre yaşlılıkla en çok görülen ‘ARTERİS-CLEROS’in (daar sertliği ile birlikte kandaki kolesterolün yükselmesi) tedavisinde arısütü oligotest olarak kullanılması olumlu sonuç vermiştir. Japon araştırmacıların tavşanlar üzerinde yaptığı testlerde; fofolipid, triglisent, B-Lipoprotein ve total lipid seviyelerinin de arısütünden etkilendiği ve düştüğü gözlemlenmiştir. Avusturya’da 120 hasta üzerinde yapılan klinik denemelerde, arısütünün ağız yoluyla alınması halinde cilt ve saç hastalıklarında önemli olumlu gelişmeler ve düzelmeler görülmüştür. Yine arısütünün içerdiği hormonlar sebebiyle cinsel fonksiyonları arttırıcı etkileri de tespit edilmiştir. ‘’ arısütü yüksek oranda protein, vitamin, mineral madde içerdiğinden besleyici değeri büyük bir besin maddesidir. Organizmayı gençleştirici bir özelliğe sahiptir. KANSER, KALP-DAMAR SİSTEMİ, ASTIM gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği ve SİNİR SİSTEMİ üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu belirtilmektedir. Arısütünün işçi arılar ile ana arılar arasındaki cinsel farklılaşmayı meydana getiren, biyolojik bir etki yaptığı ve bu etkiye büyük orandaki pantotenik asit miktarının neden olduğu bildirilmektedir.

Arısütünün içinde bulunan 10-hydroxdec 2-cnoic asitten dolayı anti bakteriyel etkiye sahip olduğu bildirilmektedir. Saf olarak veya bala karıştırılarak yendiğinde romatizmal hastalıklara, kansızlığa, çeşitli göz hastalıklarına, saç dökülmelerine karşı kullanılmaktadır’

Ana başlık: beslenmede arısütü Kaynak : tübitak bilim ve teknik dergi- yıl:1980 ay: nisan sayı : 395 sahife:96

 
Toplam blog
: 13
: 3809
Kayıt tarihi
: 04.07.10
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladım. Daha sonra İTÜ K..