Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kraliçe ve Müzik

Kraliçe ve Müzik
 

04.06.2012


İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 60'ıncı yılı dolayısıyla yapılan "Elmas Jübile" kutlamaları Buckingham Sarayı'nı şölen alanına çevirmiş. İngiltere bayraklarıyla donatılan sarayın önüne kurulan sahnede önceki gece dünyaca ünlü isimler konser verirken, havai fişek gösterileri geceyi aydınlatmış. Sarayın önüne kurulan tribünleri, Mall Caddesi'ni ve parkları ellerinde bayraklarla dolduran on binlerce kişi, Kraliçe onuruna verilen ve 3 saat süren konseri izlemiş. Konser sırasında Buckingham Sarayı'nın duvarına "Tanrı Kraliçe'yi korusun" yazısı yansıtılmış.

Kraliçe Victoria anıtının etrafına kurulan büyük sahnede; Elton John, Stevie Wonder, Paul McCartney, Tom Jones, Kylie Minogue, Robbie Williams, Cherly Cole, Shirley Bassey, Pet Shop Boys gurubu, Steive Wonder, Cliff Richard, Annie Lennox ve pek çok dünya yıldızı sahne almış. 

Bilindiği üzere İngiltere, dünya üzerinde ilk demokrasiyi uygulayan uluslardan biridir. Köklü demokrasi anlayışın sonucu olsa gerek Anayasasının çok kısa ve öz olduğu söylenir. Buna rağmen onca yıl kral ve kraliçe olgusunu hep üst seviyede tutmuş, kral zihniyeti ile cumhuriyet olgusunu birbirine karıştırmamış. İngiltere gibi, İspanya, Hollanda, İsveç gibi birçok ülkede bu durum korunuyor.

“The Diamond Jubilee BBC Concert 2012” konserini youtube dan izledim. Kraliçeye saygı adı altında güzel bir kutlama olmuş. Önceki yıllarda da benzer konserler olmuştu. Günümüzün Pop Müzik endüstrisi, İngiltere’nin en önemli gelir kaynaklarından biridir. Onlarca ünlü ( bir kısmı geçen günkü konsere katılmış ) dünyanın birçok ülkesinde sevilmiş, milyon dolarlık plaklar satılmış, konserler verilmiştir. Örneğin “Beatles” İngiltere’nin en önemli markasıdır. Haliyle de Kraliçe ailesi ve İngiltere devleti bunu her fırsatta kullanmış, plaketler “Sir” ünvanları verilmiş. Kötü mü olmuş, bence hayır. Dünya birçok güzel müzisyenle tanışmış, birçok güzel şarkıyı söyleyip duygulanmış ve eğlenmiştir.

Her ne kadar İngilizler pek sevilmese de,  menfaatçi dense de, sömürgeci anlayışları olsa da, müziğe getirdikleri yeni soluklar birçok müziksever tarafından beğeni almıştır.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..