Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi başvurusu nasıl yapılır? Kaç çeşit başvuru yöntemi vardır?

Kredi başvurusu nasıl yapılır? Kaç çeşit başvuru yöntemi vardır?
 

kredi başvurusu


Çoğumuz bankalar ile haşır neşiriz aslında. Maaşlarımız için, kredi kartları için oldukça yoğun bir şekilde içli dışlıyız hem de. Ancak bazen nakit olarak sıkışıklık yaşadığımızda kredi için de bankalara müracaat edebiliyoruz. Kredi başvurusu ile nakit sıkışıklığımız için bankalara başvuruda bulunuyoruz ancak ondan önce bu krediyi ne için istediğimizi belirlemeliyiz. Konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi seçeneklerinden size uygun olanı seçip, en ucuz krediye ulaşmak hepimizin amacıdır elbette ki. Aylık ne kadarlık bir ücret ödeyebileceğinizi de belirleyip kredi başvurusunu şubeden yapabilirsiniz.

Yüz yüze, birebir direkt görüşmek isteyenler için, kafasında takılan soruları gidermek isteyenler için şubeden başvuru yapmak daha iyidir. Şubeden başvurarak banka çalışanı ile size en uygun olan krediyi belirleyebilirsiniz. Şubeye kimliğiniz ile gittiğinizde ve başvurduğunuzda bunun bir ön başvuru olduğunu da bilmenizi isteriz. İkinci bir kredi başvurusu yöntemi ise çoğu bankanın artık kullanmış olduğu, gelişmiş bir sistem olan Cepten SMS yolu ile kredi başvurusudur. Şubeye gitmeden son derece hızlı bir şekilde belirlediğiniz kredi seçeneğine cepten SMS yolu ile basit ve hızlı bir şekilde başvurabilirsiniz. Ne kadar kredi alabileceğinizi bankaların size T.C kimlik numaranız ile 5 dakika içerisine bir geri dönüşü ile öğrenebilecek, kredi biletinizi ölçmüş olacaksınız. Ön başvurunuz eğer onaylanır ise sizden gerekli evraklarınız ile şubeden başvurunuzu tamamlamanız istenecektir.

Son başvuru yöntemi ise en kolay yöntem olan internetten online kredi başvuru yöntemidir. İlgili bankanın internet sitesinden belirlediğiniz kredi seçeneği özellikleri ile online formu doldurarak kredi başvurunuzu gönderebilirsiniz. Formu doldurduktan sonra sonunda size ne kadar kredi çekebileceğinize dair bilgi verilecektir. Kredi başvurularında en çok tercih edilen yöntemdir. Ön onay başvurusu niteliğinde olan bu başvurunuzda onaylandığında şubeye gerekli evraklarla gidip başvurunuzu tamamlayabiliyorsunuz. Oldukça kolay ve basit bir yöntem olan online başvuru yöntemi ile sizde kredi başvurunuzu basit, kolay ve son derece hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenebilir, bankanın size hızlı bir şekilde geri dönüş yapabilmesini sağlayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..