Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi çekmek isteyenler için faydalı bilgiler

Kredi çekmek isteyenler için faydalı bilgiler
 

İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi gibi krediler pek çok insanın faydalandığı bankacılık ürünlerinden. Tek seferde para ödemeye gücünüzün yetmeyeceği şeyler için uzun süreli olarak borçlanarak cebinize uygun taksitlerle ödeme yapabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında her şey çok güzel lakin ileride sıkıntı yaşamamak adına kredi çekmek konusunda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Kredi çekmek istiyor ve kredi araştırması yapıyorsanız üzerinde durmanız gereken ilk konu kredi faiz oranları. Kredi faiz oranı çektiğiniz ana para için vade süreniz boyunca borcunuza işleyecek olan faizdir. Bunun hesaplamasını krediyi çekmeden önce tabii ki yapabilirsiniz. Hangikredi.com gibi bu konuda hizmet veren sitelere ya da bankaların kendi internet sitelerine girerek kredi ürünlerinin faiz oranları görebilir hesaplama yaparak çekme istediğiniz tutar için ne kadar faiz ödeyebileceğinizi görebilirsiniz. Bu noktada tavsiyem yine Hangikredi.com benzeri bir siteye girip istediğiniz tutar ve vade için sorgulama yaparak tüm bankaların sunduğu kredi ürünlerini görmeniz. Bu şekilde bütçenizi yormayacak en ucuz krediyi kolaylıkla bulabilirsiniz.

Faiz oranları ile ilgili söylemek istediklerim bitmedi. Tüm krediler içinde en avantajlı faiz oranını sunan bankayı bulmak tabii ki oldukça önemli ancak unutmayın kredi faiz oranları dönem dönem yükselir, dönem dönem düşer. Eğer çok acil ihtiyacınız yoksa, birkaç yıllık verileri inceleyerek kredi faiz oranlarının yıl içinde düşüş gösterdiği dönemleri saptamaya çalışın ve o dönem gelene kadr bekleyin. Böylece daha düşük faiz oranları ile kredi kullanabilirsiniz.

Kredi seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer ise kredi ürünün dosya masrafı, sigorta ve tahsis ücreti gibi giderler. Bazen bir ürünün kredi faiz oranı daha düşük bile olsa, özellikle düşük meblağlı kredilerde, dosya masrafı ve diğer giderler birleştiğinde ödenecek toplam miktar daha fazla olabiliyor.

Krediyi uzun vadede, küçük taksitlerle ödemek her zaman doğru seçenek değildir. Özellikle konut kredilerinden birini tercih etmiş olanlar ödeme süreci zaten uzun olacağı için daha düşük aylık taksitlere böldürme yoluna gidiyor. Aynı durum diğer kredi ürünleri için de geçerli. Fakat bu durum sadece o ay için size avantajlı bir sonuç doğursa da genele baktığınızda avantajlı olmayabilir. Bu nedenle almak istediğiniz kredi ürününün aylı ve yıllık maliyet oranlarına bakmanızı tavsiye ederim.

Ve son olarak halihazırda almış olduğunuz bir kredi varsa ödeyeceğiniz toplam tutarı düşürebilmek adına refinansman ya da diğer adıyla kredi taşıma işlemini değerlendirebilirsiniz. Bankaların sunduğu fırsatları değerlendirerek kredinizi daha ucuza getirebilirsiniz!

 
Toplam blog
: 7
: 861
Kayıt tarihi
: 06.05.14
 
 

Edebiyata, sinemaya, tarihe ve geziye ilgim var, yazı yazmayı seviyorum. ..