Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Faizler
 

Kredi hesaplama konusunda 8 altın tavsiye

Kredi hesaplama konusunda 8 altın tavsiye
 

Kredi hesaplama


Kredi hesaplama yaparken mutlaka aşağıda sıraladığımız 8 kuralı gözden geçirerek karlı çıkın.

1- Uzun ve başarılı bir kredi geçmişine sahip olun : Bankalar kredi başvurularını onaylarken, kişilerin geçmişteki kredi kullanımlarını ve ödemelerini göz önüne alırlar.

2- Kredi kartı ödemelerinizi geciktirmeyin : Kullandığınız kredi kartlarına yapacağınız düzenli ve zamanında ödemeler, bankalar için olumlu referans olur. En azından günü gününe tüm borç olmasa bile, asgari ödeme tutarını mutlaka yatırın.

3- Ödemelerle ilgili sıkıntınız varsa bankanızla konuşun : Ödeme ile ilgili herhangi bir sıkıntınız olduğunda, banka çalışanları ile konuşarak ödeme planlarınızı değiştirmeyi teklif edin. Bu belki size bazı ekstra masraflar çıkartabilir ama kredi siciliniz temiz kalmış olur.

4- Kredi kartı limitinizi düzenleyin : Maaşınızın çok üzerinde bir kredi kartı kullanıyorsanız ve her ay limitleri dolduruyorsanız, bu aynı anda kredi sahibi olmak için bir dez avantaj haline gelebilir.

5- Başkasının kredisine kefil olurken dikkatli olun : Kredi için kefil olduğunuz kişinin ödemelerinde meydana gelecek bir düzensizlik sizin kredi başvurunuzu da olumsuz etkileyebilir.

6- Kullanmadığınız kredi kartlarınızı kapatın : Kullanmadığınız kredi kartları sizin toplam limitinize dahil olduğu için, bankalar hem bu kartların tüm limitleri doldurulup hem de kredi taksitlerinin nasıl ödeneceği konusunda şüpheci yaklaşabilirler.

7- İnternette kartlarınızı dikkatli kullanın : Güvenmediğiniz sitelerde online alışveriş yaparak, kart bilgilerinizin gizliliğini tehlikeye atmış olursunuz. Bu da istenmeyen durumlara yol açabilir.

8- Kredi karşılaştırma servisleri kullanın : Kredi hesaplama tarzında hizmetler sunan web servisleri ile kendinize en uygun faiz oranları ve taksitleri hesaplamak için karşılaştırmalar yaparak en doğrusunu bulun.

 

 
Toplam blog
: 17
: 7163
Kayıt tarihi
: 09.01.11
 
 

Kocaeli'de yaşamakta olan Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda elektrik arıza ..