Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
Yazılım
 

Kredi kartı, online tahsilat yazılımı, e-ödeme

Kredi kartı, online tahsilat yazılımı, e-ödeme
 

Banka Kartları


Kredi kartlarından online ödeme alınabilmesi için bankalardan alınan sanal posların özel bir yazılım ile kullanılması gerekmektedir. Bu yazılımlar internette ticaret yapmak isteyen işletmeler için e-ticaret sistemleri, firma olarak hem bayi hem de müşterilerinden online kredi kartı tahsilatı yapmak isteyen firmalar için e-tahsilat sistemleri ile kullanılabilmektedir.
 
E-tahsilat sistemleri bir ödeme sayfası ve bir de yönetim panelinden oluşmaktadır. Ödeme sayfası internet sitesi gibi işler. Bu sistemi kullanan firma için özel bir alan adı alınır ya da kendi alan adı varsa alt alan adı oluşturulur. Örnek: aaaodeme.com odeme.aaa.com gibi. Ardından bu ödeme sistesine bankalardan alınan sanal pos ya da sanal poslar kurulur. Ödeme sayfaları online kredi kartı tahsilatı yapılabilir hale getirilir. Özel olarak 128bit SSL şifreleme ve diğer uluslar arası geçerliliği olan güvenlik sistemlerinin entegrasyonu sağlanır.
 
E-tahsilat Yönetim Paneli
 
E-tahsilat sistemlerinin bir de yönetim paneli bulunmaktadır. Firma yetkilisi bu yönetim paneline hakim olmakta eğer isterse ya da bayisi varsa birden fazla yetkili oluşturabilmektedir. Bayiler için özel ödeme sayfası açabilir. Bütün işlemlerin yani alınan bütün ödemelerin kontrolü bu sayfa sayesinde gerçekleşmektedir. Yapılan ödemeler zaman kriterlerine göre çıkartıla bilmekte, hangi sanal posa ne kadar ödeme yapılmış görülebilmektedir. Ödeme sayfasına üye olan kullanıcıların ve bayilerin yönetimi buradan gerçekleştirilebilmektedir.
 
Yönetim paneli işlemleri: Yönetim panelleri üzerinden online iptal ve iade işlemleri gerçekleştirilebilir. Kullanıcılara toplu bir şekilde ödeme hatırlatıcı mail ve sms gönderilebilmektedir (opsiyonlu). Her yapılan ödemede firma yetkilisine, muhasebeye ve aynı zamanda ödeme yapan kullanıcıya fatura bilgileri gönderilmektedir. İstenirse e-mail order istenirse de 3D Secure ile kredi kartı tahsilatı yapılabilmektedir. Dernek, spor kulüpleri, üniversiteler ve apartman yöneticileri için PCI DSS sisteminin kullanıldığı tekrarlı ödemeler gerçekleştirilebilir.
 
Cepten Mobil Ödeme Kolaylığı
 
E-tahsilat sistemlerini kullanan firmalara üyeleri, bayileri, müşterileri kurum ve kuruluşlar cep telefonları ve tablet bilgisayarları üzerinden de ödeme yapabilmektedirler. Kullanılan cihazın internete bağlanabiliyor olması yeterlidir.
 
Eski klasik tahsilat yöntemlerinden kurtulmak isteyen firmaların yeni tercihi e-tahsilat online kredi kartı tahsilat sistemi olmuştur. Bu sayede bütün ödemeler tek bir noktada hatasız ve aşırı iş gücü - zaman kaybı yaşanmadan yapılabilmektedir.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..