Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Kredi kartı aidatlarınızı nasıl geri alabilirsiniz

Kredi kartı aidatlarınızı nasıl geri alabilirsiniz
 

Kredi kartları, hayatımıza girdiği günden beri sağladığı kolaylıklar yanında birçok kişi için de kabus oldu. Kartların kullanım aidatları ise başa hep bela oldu. Bu ücretleri düşünmeden ödeyen milyonlarca yurttaş var. Halbuki bu yıllık kullanım ücretini ödemek zorunda değilsiniz. Zaten kullanmış olduğunuz kartlardan banlkalar gelir sağlıyor. Ne kadar kişi aylık kart borcunu bir defa da ödeyebiliyor ki? Genellikle hep asgari ödeme tutarı ödenmiyor mu? Geciken ödemelerden bankalar faiziyle fazlasını almıyor mu? O halde neden kart kullanımı için yıllık ödeme yapacaksınız?

Sakın bankaların bu oyununa gelmeyin. Biliyorsunuz, yeni düzenleme ile bu ücretin alınması uyugulaması sona erdi. Buna rağmen bankalar hala kesinti yapmaya, kullanıcıyı bu aidat ücreti adı altında sömürmeye devam ediyor.

Peki ne yapalım diyorsanız; basit bir kaç yol size...

    Bankayı arayın ve bu aidatı alma durumlarında kartlarınızı iptal ettireceğinizi söyleyin. Yüzde doksan başarılı olacaksınız, banka geri adım atacaktır. İkinci seçenek, kredi kartınızı bir yıl kullanın, diğer yıl kullandığınız kartın türünü değiştirin. Bilindiği gibi bankalar ilk yıl için bu ücreti talep etmiyor. Bankaya dilekçe verin. Ödemiş olduğunuz aidatı geri almak için. Fakat unutmayın, bunun için uzun süre bekleyebilirsiniz. Hakem heyetlerine başvurarak sorununuzu halletmeye çalışın.
Ama ne olursa olsun, sizi aptal yerine koymalarına izin vermeyin. Devede kulak deyip, boynunuzu eğmeyin. Haketmedikleri bir parayı neden cebinizden çıkaracaksınız ki... Hakkınızı öğrenin ve hakkınızı savunun. Kapitalizmin oyununa gelmeyin

BIR BOYUN EĞMEYEN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..