Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Kredi kartı çevirme

Kredi kartı çevirme
 

Kredi kartları, krizde bazı fırsatçılara yeni ve ballı bir sektör yarattı. Kart çevirme deniliyor bu işleme, bir çok insan düşünmeden bu fırsatçıların ağına takılıyor. Biz bankadan daha uygun görüyoruz işinizi diyor bu uyanıklar, bu ay sizin için kartınızı alışveriş yapmış gibi gösteriyorlar ve size kartı posttan çektikleri için banka tarafından bir kesinti yapılıyor bizde sizden onu alıyoruz diyorlar. İsterseniz size nakit para da veriyorlar, kartınızı alıp taksitlendiriyorlar yani onlar size her türlü kolaylığı yapıyorlar.

Kartının patlamasını istemeyen ve bankalara zaten gıcık olan kart sahipleri bu işlemleri seve seve yaptırıyorlar, arkasındanda bak benim işimi ne kolay halletti deyip dua ediyorlar. Kredi kartları felaketim olmasın diyen kriz madurları da bu insanların bulduğu bu sektöre sermaye oluyorlar. Bankalar bir önlem alır mı? bilmem fakat bu sektör git gide büyüyor.

Şimdi ticaretle para kazanan esnaf kalmadı, kirasını bile karşılayamıyorlar batmamak için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar. Kimse kimseye yardım edecek durumda da değil, böyle olunca önce bankaların sonrada bu fırsatçıların ağına takılan kriz madurları çaresizlik içinde çırpınıp duruyorlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..