Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kredi Kartı Sorunu - 8- Kredi kartı borçları yeniden yapılandırılmalıdır.

Kredi Kartı Sorunu - 8- Kredi kartı borçları yeniden yapılandırılmalıdır.
 

http://finans.samanyoluhaber.com/h_598174_Ekonomi-kredi-kartinda-aylik-limit-geliyor.html


Ödeme Güçlüğü Çeken Tüm Kart Kullanıcılarının Borcu Vadeye Yayılmalıdır.

 

Siyasi Otorite kredi sorununu çözmeye karar vererek uygulamaya başlamış, ödemelerini aksatan kart kullanıcılarına nakit kullanım yolunu kapatmıştır. Bu uygulama da yetersiz kalınca tek limit uygulaması gündeme gelmiştir.

 

Tüm bu çözüm yolları yetersiz olup, kart kullanımı kısıtlanan kart sahiplaerinin bakiye borçlarının uzun vadeye yayılması ve faiz oranının da uygun orana indirilmesi gereklidir.

 

17 Eylül 2011 itibariyle Kredi kartı kullanıcıların asgari ödemelerini değiştiren düzenleme “Cari Açık” çeken ve bunu kredi kartının asgari ödemesi ile kapatan kart borçlularını yeni bir tehlike beklemektedir.

Kredi kartları ile ilgili yapılan düzenlemenin eksik olması ve tüm kart borçlularına borçlarının 24-36 ay vadeli tüketici kredisi ile ödemesinin düzenlenmemesi nedeniyle kart borçluları bankaların (özellikle borçlu oldukları Bankanın) insafına kalmıştır.

Şu an için kredi kartı borçlularına ; kredi kartının yüksek faiz ve komisyonunu  yansıtan  ve bilanço karını yükselten bankalar düşük faizli tüketici kredisine razı olmayacaktır.

Kredi kartı borcu yapılandırılan kart borçlusunun kart limiti bu süre için dondurulacak ve ödeme yaptıkça tespit edilen tek limit çerçevesince limiti serbest bırakılacaktır.

Netice olarak; siyasi otoritenin tüketicinin kredi kartı çıkmazından kurtulmak için yüksek faizli banka tüketici kredisi tuzağına düşmesini engelleyecek tedbirleri acil alması gerekir. 

  

 
Toplam blog
: 55
: 4036
Kayıt tarihi
: 02.03.09
 
 

15 yıldır  İnsan yaşamı ile doğanın kuralları arasındaki benzerlik, kaos, değişim, kaostan düzene..