Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kredi kartı ve doğu..

Kredi kartı ve doğu..
 

"Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep cazibe merkezi olacak, terör zemini kuruyacak" diye haberler okudum bu sabah gazeteler manşetlerinde..

Diğer bir haber..

"Kredi kartı faizleri düşürülüyor"..

İşte kapitalizm..

İşte emperyalizm.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları yetmişli yıllarda bugünleri öngörerek, emperyalizm'in zehirli engerek yılanından farksız olduğunu ve yıllar sonra ülkemize bir kabüs gibi çökeceğini ve kurtuluş'un bağımsız Türkiyede olduğunu savunmuşlar ve idam edildiler... Bilindiği gibi, yıllar sonra affedildiler.. (bu fotograf, trajikomik bir fotograf.!)..

Şimdi.."kredi kartları faizlerini anladık ama, terör ile emperyalizm'in ne alakası var" diyebilirsiniz..

Emperyalizm güc, tüm Dünya ekonomisini yönlendirdiği gibi ülkemizi de acımasızca yönlendirmekte ve büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirmesi için terör odağını kendisi oluşturmuştur ülkemize.. Bir ülke rejimini kan dökülmeden değiştiren Dünyada sadece Atatürk olmuştur..

Bugün emperyalizm gücü, kendince yeteri kadar kan döküldüğü ve idealindeki projesini gerçekleştirmek üzere olduğunu görerek, ülkemizi kendi mahallesiymiş gibi kullanarak, kendi oluşturmuş olduğu terör odağını yine kendi çıkarı doğrultusunda kurutmak istiyor, hem ortadoğudan, hemde ülkemizin doğu bölgesinden ekonomik çıkarlarını bu defa ticari yatırımlarla gerçekleştirmek istiyor..

Doğu bölgelerimizin gelişmesini, ekonomik ve kültütel kalkınmasını hepimiz istemekteyiz.. Aynı şekilde tüm diğer coğrafi bölgelerimiz için de geçerlidir temennilerimiz..

Aynı şekilde emperyalizm güc'ü, kredi kartı ve benzeri faizlerle, ülke değerlerimizi bertaraf etmiştir.!.. Aile düzenlerimizi, arkadaş, dost ilişkilerimizi bozmuştur.. İntiharlar yaşanmıştır...

Kim verecek bunların hesabını?..!
Şehit olan fidanlarımızın bedellerini kim ödeyecek?.!
Kim ödeyecek söylermisiniz lütfen.!

Tüm bunların sorumlusu günümüz Başkanımız değildir.. Önceki yıllar dönemlerindeki yöneticilerimiz dahil, bizleri her yönetenler Amerika emperyalizm gücü tarafından mahalle muhtarı gibi yönetilmişlerdir..

Lütfen..
Lütfen biraz daha görsel efektlerimizi açarak Dünya presfektifine bakıp, ülkemizin nerede olduğunu ve nerede olması gerektiğini değerlendirelim..

Görsel efektlerimizin geniş açı kamerasından izleyebilmemiz için "daha çok eğitim.. Daha çok eğitim.. Daha çok eğitim" diyelim..

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..