Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi notu düşüklere kredi

Kredi notu düşüklere kredi
 

Bankaların müşterilerine kredi kullandırmalarının en büyük şartı, kredi notunun yüksek olmasıdır. Kredi notu, kişinin çekmek istediği krediyi, geri ödeyip ödeyemeyeceğini belirleyen bir puanlamadır. Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan kredi notu, kredi onayı verirken tüm bankalar tarafından önemsenmekte ve verilen kredinin bu yolla geri ödenmesinde çıkabilecek riskler en aza indirgenmektedir. Kişinin ödeme performansı, olan borçları, kamu kuruluşlarına olan ve ödenmeyen borçları, ekonomik durumu, aylık geliri gibi birçok ayrıntı, kredi notu belirlenirken dikkate alınmaktadır. Bu durumda kredi notu düşük olan kişilerin bankalardan kredi almaları ya da kredi kartı başvurularının onaylanması oldukça zordur.

 

Kredi notu düşük olan kişilerin bankalardan kredi kullanmaları zor olmakla birlikte, imkansız değildir. Kredi notu düşüklere kredi veren bazı bankalar, bu konuda müşterilerine, bazı şartların yerine getirilmesi durumunda yardımcı olabilmektedir. Kredi kullanmak isteyen, ancak kredi notu düşük olan kişilerin öncelikleri, sahip oldukları kredi notunu öğrenmeleri ve kredi notlarına göre banka tercihi yapmaları önemlidir. Kredi notu düşük olan kişilerin başvurularını internet ortamından değil, banka şubesine giderek yapmaları, avantaj sağlayacaktır.

 

Kredi notu düşük olanların, yüksek bir maaşa sahip olmaları ve çekecekleri kredi tutarının düşük olması, kredi kullanmalarını kolaylaştıracak bir durumdur. Geliri yüksek olduğu ve ödemelerin düşük olduğu, uzun vadeli krediler, kredinin onaylanması ihtimalini yükseltecektir. Bunun yanı sıra, sabit bir gelire sahip, daha çok kamuda çalışan bir kişinin kefilliği de, bankaların kredi notu düşük olan birinin başvurduğu kredinin onaylanmasında dikkate alınacaktır.

 

Kredi notu düşük olan kişilerin, bir teminat göstermeleri ya da sahip oldukları bir gayrimenkulü ipotek ettirmeleri ise, kredinin onaylanması anlamında oldukça büyük bir fayda sağlayacaktır. Kredi notu düşük olan kişinin aynı anda ödemekte olduğu farklı krediler varsa, çekilecek kredi ile bu borçların kapatılması ya da yapılandırılması seçeneği de, kredi kullanmak isteyen kişilere kredinin onaylanması konusunda yardımcı olacaktır. Uzun vadede çekilecek ve olan borçların kapatılmasıyla birlikte, geri ödemenin daha kolay olması, hem bankanın krediyi onaylaması aşamasında olumlu düşünmesine neden olacak, hem de kredi çeken kişinin daha rahat ödemesini sağlayacak.

 

Kayank:kredi7.com

 

 
Toplam blog
: 8
: 7870
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İşletme mezunu ve işletme alınında yüksek lisans yaptım ayrıca şuan Radyo ve Televizyon Programcı..