- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMALI FIRIN PATATES
FIRIN PATATES
kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir fırın parates;
malzemeler:
2 adet iri patates
100 gram tereyağı
125 gr krema
1 fincan süt
100 gram rendelenmiş taze kaşar
tuz, karabiber, muskat
HAZIRLANMASI
Patatesleri iyice yıkayın ve teker teker folyeye sararak 280 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
ortedan ikiye bölerek içini bir kaşık yardımıyla oyarak çıkarın.
bu içi eritilmiş teryağı ve kaşar hariç diğer malzemeler ile karıştırıp patateslerin içine doldurun.
üzerine kaşarları serperek 10 dakika fırının üst ızgarasında kaşarlar eriyip hafif kızarana dek pişirin.
Not: muskatı çok az rendeleyerek kullanın.
İnce kıyılmış kornişon turşu, hardal, mayanoz ve kıyılmış dereotu ile hazırlayacağınız bir sos eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.