Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kremalı Kek

Kremalı Kek
 

Kremalı Kek


Kremalı Kek
Kullanılacak Malzemeler:
1 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
200 gram tereyağı oda sıcaklığında bekletilmiş,
5 tane yumurta,
2 su bardağı un,
200 ml sıvı krema,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çorba kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.

Pişirme süresi:35-40 dakika 175 derecede önceden ısıtılmış fırında.

Kremalı Kek’in Yapılışı
•    Geniş bir kabın içerisine ilk önce oda sıcaklığında bekletilmiş 200 gram tereyağını alınız.tereyağı mikser ile karıştırıp eritiniz. Krema kıvamına gelen tereyağının içerisine 1 su bardağı toz şeker ilave ediniz. Tekrar mikser ile karıştırınız.  5 tane yumurtayı bir kasenin içerisine kırıp iyice çırpınız.
•    Yumurtaları hazırladığınız şekerli tereyağının içerisine ekleyiniz. 2 su bardağı unu,1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma aktarınız.
•    Bütün malzemeleri yine mikser yardımıyla 6-7 dakika iyice karıştırınız. Kek kalıbınızı yağlayıp kek harcınızı içerisine boşaltınız. Kalıbı daha önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına yerleştirip kekinizi 35-40 dakika pişmeye bırakınız.Pişen keki fırından çıkarıp kekin üzerine çatal ile bir çok delik açınız.1 su bardağı sütü kekin üzerine gezdiriniz.
•    Kekin kreması için 200 ml sıvı kremayı bir kabın içerisine aktarıp mikser ile 3 dakika kadar çırpınız.üzerine 1 çay bardağı pudra şekerini ilave edip karıştırınız.Kıvam alan kremalı karışımı çatal ile delikler açıp 1 su bardağı süt ile ıslattığınız kekin üzerine sürünüz.
•    Hazır olan kekinizin üzerine 1 çorba kaşığı tarçını serpiştirip biraz dinlendikten sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

kek tarifleri

http://www.pratikpastatarifleri.org/kremali-kek.html

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..