- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMALI PORTAKALLI SULTANİ GÜLLAÇ
GÜLLAÇ
SULTANİ GÜLLAÇ
Ramazan ayında İftar sofralarımızın en güzide tatlısı olan Güllaç tatlısının tarifini aramadan kolay bulmanız açısından yeniden veriyorum.
Yapımı kolay olmakla beraber lezzetimuhteşemdir.
Deneyin, hak vereceksiniz.
Saygılarımla,
KREMALI PORTAKALLI GÜLLAÇ
MALZEME;
2 ad. portakal
½ su bardağı toz şeker
6 yaprak güllaç
1.5 Lt. süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı tatlı krema
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ su bardağı Antep fıstık içi
HAZIRLANIŞI;
Önce portakalları iyice yıkayalım ve derin bir kapta sıcak suya koyarak 5 dk. kaynatalım ki kabuğundaki asiti alalım.
daha sonra kabukları ile beraber küçük küp şeklinde doğrayıp, teflon bir kabın içine koyalım ve üzerine ½ su bardağı şeker dökerek 15 dk kadar pişirelim.ve soğumaya bırakalım.(su konmayacak).
bu arada ,
Teflon tavada fıstık içlerini ve cevizleri hafifçe kavuralım.
Süt, şeker ve vanilyayı kaynatalım içine kremayı ekleyerek karıştırıp ateşten alalım.
Yayvan bir kaba alacağımız sütün içinde güllaç yapraklarını ıslatarak yumuşatalım ve tepsiye yayalım. üç güllaç sonrasında arasına portakal dilimli sosumuzdan gezdirip, kavurduğumuz fıstık ve cevizleri bolca serpelim. Diğer güllaçları da üstüne yayıp üzerine kalan sütü gezdirererek soğumaya bırakalım. servis yaparken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.(mevsiminde nar taneleri ile de süslenebilir)
Afiyet olsun.