- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kremalı şeftali tatlısı
Kremalı Şeftali Tatlısı
Tatlıya olam düşkünlüğüm inanılmaz boyuttadır. Yaptığım her yemekte olduğu gibi tatlı yapımında da sınır tanımam.
Tariflerimdeki farklılıkta bundan dolayıdır.
Gençlik yıllarımda, Almanya'da tanıdığım bir şef bana şöyle bir soru yöneltmişt.
-"Lezzetin tarifini yapabilir misin bana"
Bende şöyle bir cevap vermiştim.
-"Lezzet orgazma benzer, dil ve damak arasındaki zevkin doruk noktasıdır".
Bu cevabım çok hoşuna gitmiş ve bana. -"Gelecekte insanları zevkin doruk noktasına ulaştıracak lezzetler keşfedeceğinden kuşkum yok" demişti.
İşte sizi lezzetin doruk noktasına ulaştıracak bir tatlı tarifi daha.
Saygılarımla,
KREMALI ŞEFTALİ TATLISI
Malzeme;
3 ad. iri sert şeftali
1/2 yemek kaşığı tereyağı
350 gr. esmer şekeri 1 çay kaşığı tarçınla harmanlayın
1/2 limon kabğu rendesi
2 yemek kaşığı bal
200 gr. tatlı krema
50 gr. siyah çekirdekli üzüm
1 çay bardağı siyah üzüm suyu
dilediğiniz kadar kaymak
100 gr. dövülmüş antep fıstığı içi yada ceviz
Hazırlanışı;
Şeftalileri, ortasından keserek ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın.
Tavada eriteceğiniz tereyağında şeftalileri, önce iç kısmını sonrada çevirerek dış kısmını hafifçe kızartın ve fırına dayanıklı borcama dizin.
Üzümleri iç kısmına doldurup limon kabuğu rendesini, üzerine tarçınlı şekeri serpin.
Balı ve kremayı da dökün ve üzüm suyunu tepsinin kenarından ilave ederek, önceden kızdırdığınız 250 derecede fırına koyun. 30 dakika pişirin.
Fırından alınca üzerine iri dövülmüş fıstık ya da cevizi serpiştirin.
Soğuyunca buzdolabında 2 saat kadar daha bekletip, üzerine kaymak koyarak servis yapın.
(dondurma da konulabilir)
Afiyet olsun.