Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kremalı ve Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Kremalı ve Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?
 

Kremalı ve Mantarlı Makarna Tarifi


Makarna tarifleri özellikle öğrenciler için veya bekarlar için muhteşem kurtarıcılardır. Kendi öğrencilik yıllarımı düşününce aslında baya makarna tüketmişliğim olmuş. Elbette çok sık yapmasam da bazen hadi bugün makarna yiyelim dediğim zamanlarda yok değil. Ben özellikle salçalı ve kremalı olarak severim. Bu tarifimde ise sizlere kremalı mantarlı makarna tarifi hakkında bilgi vereceğim. Öğrencilik yıllarımda arada bir yapabildiğim bir tariftir. Sürekli olarak makarna tüketen biri olsanız bile arada bir değişiklik olmasını isteyebilirsiniz. İşte bu değişikliği size bu makarna tarifi sunabilir. Şimdi tarifimize geçelim. Şimdiden de afiyet olsun...

Kremalı Mantarlı Makarna Malzemeleri
    yarım kilo mantar ve 1 kutu krema,
    bir çay kaşığı kadar nişasta,
    1 paket makarna, tuz,
    yeterince muskat.

Yapılışı
Kremalı mantarlı makarnamız için öncelikle normal şekilde makarnamızı pişirelim. Makarna pişerken bize mantarları temizleyelim ve bütün haliyle doğrayalım. Mantarlarımızı teflon tavaya alalım ve suyunu salana kadar pişirelim. Suyunu saldığı zaman nişasta eklemeniz gerekiyor. Nişasta ekleyip iki dakika daha karıştırın. Sonrasında da kremayı ilave edin.

Muskatı bir güzel rendeleyin ve krema kaynayınca içerisine ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Makarnamızı sosu ile karıştırın ve yaklaşık on dakika kapalı şekilde bekletin ki kreması tam sinsin ve lezzeti artsın. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..