Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kremle Göğüs Büyütülür mü?

Kadınların en çok ilgi gösterdiği estetik operasyonlar arasında meme büyütme estetiği ön sıralarda yer almaktadır. Bunun başlıca nedeni, göğüs boyutlarının vücut oranlarıyla uyumsuz bir şekilde küçük kalmasıdır ve bunun yaygın olarak görülmesidir.  
 
Göğüs dekoltesini oluşturan dolgun göğüslere sahip olmak için silikon protezi ve yağ transferi yöntemi altın kuralları oluşturmaktadır. Çünkü, kalıcılığı uzun yıllar süren, estetik görünüm kadar meme sağlığını da koruyan tıbbi tedavi prosedürleridir. Göğsünü büyütmek isteyen kadınların bu arzusunu gerçekleştirmeye yönelik birtakım kremler kullanılabilmektedir. İnsan sağlığını her şeyden üstün tutan bir hekim olarak, bu kremlerden uzak durulmasını tavsiye etmekteyiz. Göğüs büyütücü kremler, fitoöstrojen isimli bitkisel hormonlardan yapılmaktadır. İnsan sağlığı açısından da zararlıdır. 
 
Silikon Protez ya da Yağ Transferi
Tıbbi tedavi yöntemlerinde, vücutla uyumlu doğal malzemelerden yapılan silikon protez ya da kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen hücrelerle göğüs büyütme ameliyatları yapılmaktadır. Silikon protezler Amerikan FDA onaylıdır. Vücutla alerjik reaksiyona girmemektedir. Doğal maddelerden yapılmış özel hafızalı jel yapısı sayesinde göğüsteki değişime göre şekil almaktadır. 
 
Zayıf Kişiler Bu İşlemi Yaptıramıyor
Yağ transferinde ise, kişinin karın ve bel çevresindeki erimeye dirençli yağ dokuları kullanılmaktadır. Bu yağ dokuları özel bir işlemden geçirilip kök hücre açısından zenginleştirilerek göğüs içine nakledilmektedir. Hasta uygun şartlara sahipse yağ transferi ile göğüs büyütme ameliyatı olabilmektedir. Ancak çok zayıf hastalarda bu işlem yapılamamaktadır. 
 
Uygun Adaylar
Meme büyütme estetiğinin yaptırılması için belirli şartların oluşması gerekmektedir. Bunları şöyle sıralayabiliriz.
- Kadınlık algısını örseleyecek kadar küçük, belirsiz göğüs yapısı gelişimi. 
- Kalça genişliği ile ters orantıya sahip göğüs ölçüsü. 
- Doğum sonrasında göğüs küçülmesi ve sarkması.
- Sık diyet sonrasında formu bozulan ve sarkan göğüs şekli. 
- Meme kanseri sonrası bir kısmı alınan göğüs.
 
Silikon Meme Protezi Koltuk Altından ya da...
Silikon protezi uygulaması için alternatifli kesi bölgeleri söz konusudur. 4 ayrı noktadan uygun olanı tercih edilir. Meme altından, meme başı çevresi, koltuk altı ve göbek deliğinin herhangi biri seçilerek ameliyat gerçekleşir. Ancak göbek deliği çok sık kullanılan bir bölge değildir. Kişiye uygun özellik ve boyutlardaki göğüs protezi, göğüs kası altına ya da üstüne yerleştirilir. 
 
1.5 saat süren estetik ameliyattan sonraki 2. Günden itibaren yavaş yavaş normal yaşamına dönebilen hasta 4 ila 6 hafta özel sutyenler kullanır. 3 ay sonra göğüs formu, doğal görünümlü, dik pozisyonda, birbirine simetrik bir şekilde iyileşir. 
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..