Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
68
 

Krepli bohça (gelin bohçası)

Krepli bohça (gelin bohçası)
 

Havalar soğuk birçoğumuz evde acaba ne yapsam, ne yesem? Ne olacak tek derdimiz boğazımız oluyor…

Kızımla geçen gün bir arkadaşı ziyarete gittik, tabağımda bohça şeklinde ve çikolatalı görünce doğrusu yemek istemedim, önyargı işte! (çikolatalı hamur işleri sevmediğim için) Yediğim zaman inanılmaz bir tat ile karşılaştım. Kızıma “bu benim favori tatlım olabilir” dedim… Ve nitekim de öyle oldu…Defalarca yaptık, sizlerle paylaşmak istedim, sizler de düşünürseniz hatta fazla düşünmeyin malzemeniz varsa mutfağın yolunu tutmaya başlayın derim…

Tarife geçmek istiyorum;

Krep için malzeme;

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı şeker (1,5 aslı ama ben 1 e düşürdüm)

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 limon kabuğu rendesi

 

Kreması için;

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

 

Yapımı;

Vanilya ve krem şanti köşede sırasını beklerken, diğer malzemeleri bir tencerede pişirelim. Muhallebi kıvamında olacak, sonra içine şanti ve vanilyayı katıp çırpalım… Bu karışım bizi beklerken bir yandan soğumaya başlamış olur…

Krepi hazırlayıp krepi bilmeyen yoktur diye düşünürken ya bu yazıyı bilmeyen gençler, yeni mutfağa girenler olabilir diye açıklayayım. Bütün malzeme çırpılıp, ben mikser ya da hazır krep kapları var onlardan kullanıyorum. Sizler nasıl arzu ederseniz. İsterseniz kaşık yardımı ile de hazırlayabilirsiniz! Kızdırdığınız tavanın içine yağ dökmeden yağsız bir şekilde bir tarafını pişirerek malzemeyi bitirelim. Artık tava boyutuna göre kaç adet çıkarsa. (20 cm tava ideal)

Kreplerin pişme işlemi bittikten sonra sıra bohçalamaya geldi…Aşağıda galeride birkaç görüntü paylaştım. En altına arzu edenler bir dilim muz ilave edebilirler…Muhallebiyi krepin ortasına koyup kendinizce bohçalayın, ben her seferinde farklı yol denedim. Tam istediğim pratiği bulamadım…Bir öneriniz olursa dinlemeye hazırım…

Şimdi mutfağa kahve suyu kaynatmaya gidiyorum, tabii ki yanında krepli bohça olacak…

Sizlere de şimdiden afiyetler olsun diyorum…

Sağlıkla, sağlıcakla kalınız efendim…

En son kararlarınız hep mutluluk versin!!!

 

Abdülkadir Güler, nahide çelebi bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bir kış gününde bu çorbayla arkadaş olurdum. Dilinize sağlık...

Abdülkadir Güler 
 09.02.2017 11:24
Cevap :
Hocam, hoş geldiniz sefalar getirdiniz...İyi olmanız dileğimle, selam ve saygılarımı sunarım...  10.02.2017 18:17
 

Canım Yeğenim benim! Hoş geldin bu sayfalara bilsen ne özlemiştik seni.Ellerine sağlık sizin elinizin değdiği her şey güzeldir muhakkak.Sevgilerimi demet yaptım öpücüklerimle süsledim gönderiyorum size.NAHİDE

nahide çelebi 
 26.01.2017 15:50
Cevap :
Hoşbuldum...Bende çok özlemişim...(hoşbuldum yazınca uyarı geldi, doğrusu nedir? Hoş geldin denilince "hoş bulduk mu" "hoşbuldum mu?" kafam karıştı...Sevgilerinizi demetli bir şekilde aldım, yüreğime yerleştirdim...Bilmukabele diyorum...SEVGİLERİMLE (*-*)   27.01.2017 0:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 225
Toplam yorum
: 1501
Toplam mesaj
: 60
Ort. okunma sayısı
: 8347
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Limiti koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebildiği kadar başarılı olur... Yüzde ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster