Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Kreşle başlayan hastalıklar (OTİT)

Kreşle başlayan hastalıklar (OTİT)
 

deviantart


Her şeyin başı sağlık. Kaybetmeden kıymetini bir türlü bilemediğimiz. Bizim bu aralar yaşadığımız çok şükür çok büyük bir sağlık sorunu değil tedavisi olan bir hastalık ama gözümüzden bile sakındığımız meleklerimiz hiç hastalanmasın istiyoruz sanırım.

Benzer sorunları yaşayanlar vardır okuyanlarınız arasında. Hem yol gösterir benim yaşadıklarım ya da daha önce yaşayan tecrübeli anne-babalardan öneriler alırım düşüncesiyle yazmaya karar verdim.

Geçen yıla kadar çok şükür bizi hastalıkları ile hiç üzmeyen kızım şimdi 4.5 yaşında ve geçen yıldan beri kreşe gidiyor. Kreş hayatımızın başlamasıyla bizim hastalıklar da başladı.Bildiğim kadarıyla her yeni okula başlayan çocuk bu sorunları yaşıyormuş, bağışıklık sistemi tam gelişmediğinden. (hele şimdikilerin apartman çocuğu olduklarını, izolasyonlu yaşadıklarını düşünürsek )

Önce basit bir nezle , burun akıntısı, grip olarak başlıyor hastalığımız sonra hemen arkasından kulakları etkileyip otit oluyoruz. Yani kulaklarında iltihap olmaya başlıyor . Altı ayda 4 defa tekrarlayınca bu olay , doktorumuzun uyarısıyla bir uzmana gitmeye karar verdik. Bu sorunun çok sık tekrarlaması kulakta sıvı birikmesi ve ardından da işitme kayıplarına yol açabiliyormuş. Biz de önce bulunduğumuz yerde bir K. B. B uzmanına gittik , tedavilere devam ettik ama sorunu yine sık sık yaşamaya devam ettik. Geniz etinin normalden büyük olmasından şüphelenip filmler çekildi neyse ki orada bir sorun olmadığını öğrendik.

Sonunda buradaki doktorumuz bizi bir fakülteye yönlendirdi. Oradaki doktorumuz bir profesördü. İncelemeler sonunda sağ kulağında sıvı birikmesi olduğunu tespit etti. Kullandığımız ilaçlara devam etmemizi , nezlesi tamamen geçince yani bir ay sonra tekrar gelmemizi söyledi. Bir ay sonunda gittik kulağımız daha kötü durumdaymış ameliyatla tüp takılması gerektiğini aynı ameliyat sırasında geniz etinin de alınması gerektiğini söyledi doktorumuz.

Ameliyat küçük de olsa insanı tedirgin ediyor. Kızımın yaşının çok küçük olmasını göz önüne alarak, yaşı büyüdükçe bağışıklık sistemiyle birlikte kulağının da gelişeceğini düşünerek ameliyat için erken olduğunu , en son çare olarak ona başvurmamız gerektiğini düşündük kendi kendimize. Başka doktorlara da danışmak istedik. Araştırmalarım da devam etti bu arada.

Araştırmanın , tecrübelerden - bilgilerden faydalanmanın yararları olduğu kadar kafa karıştırmak gibi bir yan etkisi de var. Ben şimdi o durumdayım kafam iyice karıştı.

Son gittiğimiz doktor; bu sorunu neredeyse bütün çocukların yaşadığını (hatta kendi çocuklarının da )zamanla geçtiğini , ilaçlara devam etmemizi, (ilaçların içinden antibiyotikleri çıkartarak ) özellikle burun spreyini sabah akşam kullanmamız gerektiğini söyledi.Buraya kadar her şey güzel ve normaldi. Ek olarak içinde kortizon bulunan bir iğneyi bir seferlik verene kadar.

Biz; çok fazla ilaç kullandığımız için tedirgin olduğumuzu, bu kortizonlu iğnenin de yan etkileri olabileceğimi düşündüğümüzü söyleyince sanırım birazda haklı olarak kızdı bize.

Verdiği örnekte çok güzeldi.'' Siz buradan Ankara ' ya gitmek istiyorsunuz ama ne uçağa nede otobüse binmek istemiyorsunuz nasıl gideceksiniz istediğiniz yere ?'' deyince hak verdik ona.

Hak verdik vermesine de iğneyi hala yaptırmadık diğer ilaçlara devam ediyoruz.Bu arada hala araştırıyor ve kafamızı karıştırmaya devam ediyoruz.

Ameliyat yerine belki çözüm olacak bu tedaviyi denemeye karar vermek üzereyiz ama destek bekliyoruz belkide!!!!!

Sizlerinde tecrübelerinizden , yaşadıklarınızdan yaralanmak isterim teşekkürler….

 
Toplam blog
: 35
: 956
Kayıt tarihi
: 26.04.08
 
 

1976 Edirne doğumluyum. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ön lisans eğitimimi tamaladıktan sonra öz..