Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '18

 
Kategori
Borsa
 

Kripto Para Birimlerine Nasıl Yatırım Yapmalı ?

Kripto Para Birimlerine Nasıl Yatırım Yapmalı ?
 

Elinizde bulunan tüm parayı Bitcoin'e yatırabilirsiniz veya diğer kripto para birimlerine eşit miktarda yatırım yaparak riskinizi bir miktar da olsa düşürebilirsiniz. Hangi kripto para birimine yatırım yapacağınızdan emin değilseniz "mavi çip" niteliğinde olan kripto para birimlerine paranızı yatırabilirsiniz.
 
Yatırım stratejiniz tamamen risk alıp almama isteğinize ve sabrınıza bağlıdır. 
 
Eğer aptalca bir portföy oluşturmak istiyorsanız, yatıracağınız paranın hepsini Bitcoin'e yatırmanız yeterlidir.  
 
Eğer farklı kripto para birimlerine yatırım yaparak riskinizi azaltmak istiyorsanız, aşağıdaki önerilerimi takip edebilirsiniz. 
 
Düşük Risk
İlk seçenekte size paranızın yarısını Bitcoin'e diğer yarısını da Ethereum'a yatırmanızı tavsiye ederim.  
İkinci seçenek olarak paranızın yarısını Bitcoin'e yatırmanızı, diğer yarısını da Litecoin ve Ethereum arasında bölüştürmenizi öneririm.
 
Üçüncü seçenekte ise paranızın yüzde 75'ini Bitcoin'e yatırmanızı, kalanı de Litecoin ve Ethereum arasında bölüştürmenizi tavsiye ederim.
 
Orta Risk 
Orta risk grubunun ilk seçeneğinde paranızın yarısını Bitcoin'e yatırmanızı, kalan miktarı da Etherum ve diğer kripto para birimleri arasında bölüştürmenizi önermekteyim. 
 
Orta risk grubunun ikinci seçeneğinde ise paranızın yarısını yine Bitcoin'e, kalan yatırım miktarının yarısını Litecoin'e ve kalan miktarı da diğer kripto para birimlerine eşit miktarda paylaştırmanızı öneriyorum.
 
Orta risk grubunun üçüncü seçeneğinde paranızın yarısını Bitcoin'e yatırmalısınız. Diğer yarısını da diğer kripto para birimlerine yatırabilirsiniz. 
 
Orta risk grubunun dördüncü ve son seçeneğinde ise paranızın yüzde 10'unu Bitcoin'e, yüzde 20'sini Ethereum'a ve yine yüzde 20'sini Litecoin'e yatırmanız tavsiye olunur. Kalan miktarı ise diğer kripto para birimlerine yatırabilirsiniz. 
 
Yüksek Risk 
Yüksek risk grubunun ilk seçeneğinde paranızın yüzde 25'ini Bitcoin'e yatırırken kalan kısmı da diğer kripto para birimlerine yatırabilrisiniz. 
 
İkinci seçenekte paranızın yüzde 5'ini Bitcoin'e, yüzde 10'unu Ethereum'a yüzde 10'unu da Litecoin'e yatırmanızı öneririm. Kalan miktarı da diğer kripto para birimlerine yatırabilirsiniz. 
 
Gerçekten yüksek risk almak isteyen biriyseniz paranızın yüzde 10'unu Bitcoin'e kalanını da diğer kripto para birimlerine yatırabilirsiniz.
 
Eğer risk benim göbek adım diyen biriyseniz, yatırım yapmak istediğiniz miktarın tamamını diğer kripto para birimlerine yatırabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 7
: 328
Kayıt tarihi
: 03.04.18
 
 

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesini 2009 yılında bitirdikten sonra Van Ferit Melen Havalimanında ..