Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kristal vazo ve evlilik

Kristal vazo ve evlilik
 

Evlilik; kimi hayaller onunla süslenir ve yaşanmadan bambaşka yorumlanır gönüllerde, dillerde. Düğünler yapılır, törenler düzenlenir bu kutsal birleşme için ve memleketimimin ne güzel manzaralarıdır bu şenlikler. Evlilik müessesesi için her yöreden farklı demetler sunulur ve sonsuz mutluluğa doğru hayallerin kapısı açılır. Ama er ya da geç; ya güzel sonuçlanır ya da kayıplar yaşatır. Ya hüzündür ya da mutluluk reçetesidir kimi gönüllere...Bir kristal vazodur evlilik, benzerliğini keşfedene...

Salonunuzun veya evinizin en nadide köşelerinin süsüdür o. Bakmaya doyulmaz, ışıltılıdır, fazla yaklaşılmaz, kendi asaletiyle baştacıdır. Kristal vazonuz varsa eğer korumada tutarsınız onu, hele ki çoluk çocuk evinize geldiği zaman saklarsınız tuz buz olmasın diye. O kadar değerlidir ki; onun kırılmasına yüreğiniz dayanamaz. Tozunu almaya niyetlendiğiniz vakit avucunuzda sımsıkı tutarsınız bir zarar vermeyeyim diye. Tüm kaslarınız onu koruma altına almıştır ve enerjiniz onun narinliğine karşı seferber olmuştur. İşte bu değer tam da evlilikle eşdeğerdir ve onu mükemmel yapan da değer duygusunu koruma arzusudur.

Evlilik de tıpkı kristal vazonuz gibi narindir, değerlidir, sevgi ister sizden, emek ister. Verildiği zaman da bunun karşılığında istediklerinizi alırsınız. Bir nevi -etki tepki- mekanizmasıdır. Sizin kendi dünyanıza bir başka insanı katarak, onu sevgi çiçeği haline getirme başarınızdır evlilik. Kimi zaman yorucudur, isyankardır, kara bulutların dolaştığı, içinden çıklmaz bir hal aldığı çıkmaz sokaktır. Ama o kara bulutları, sizin aydın ve akıllı beyniniz, sabır gösterirseniz mutlaka dağıtacaktır. Denemek ve girişimde bulunmak bu kurumun en çok işleyen metodudur. Saygıyı almak ve vermek; bunu da kendinize gösterdiğiniz saygı oranında alırsınız. Kendinize ne derece güveniyorsanız karşıdaki insana da o derece güven ve saygı verirsiniz. Herşey insanın kendisinde bitiyor kısacası.

Kristal bir vazo gibidir evlilik.. Çok severek ve beğenerek aldığınız o vazoyu; ömür boyu kırılmaması için çabalayarak korursunuz. Tüm enerjinizi harcayarak, ihtimam göstererek, kırılmasından korkarak çaba harcanmalı; kolay bulunmuyor çünkü bu değerler. Hayatınızda her türlü başarıyı gösterebilirsiniz, en yüksek tabir edilen yerlere gelebilirsiniz ama bir ailenin veya çocuğun değerini ve mutluluğunu hiçbir yerde bulamayabilirsiniz. O halde severek başlanılan bu adımda ileri seviyelere kadar yol alabilmek, akıllı her adam ve kadının bir numaralı vazifesi olmalıdır. Başlangıçlar kolay atılır, kolay kurulur yuvalar ama kolay sonlanmamalıdır. Tanımalıdır bu kurumun içindeyken hayatı, yol katedilmelidir, insanı tanımadır bir nevi burası. Tüm şahsiyetiyle tanımak, her adımda tanımak ve bütünleşebilmektir farklılıkla beraber. Eriyebilmektir aynı potada, aynı saygı ve sevgiyle beraber. Sevebilmektir gerçek anlamda, aşkı iliklerinde hissedinceye kadar.

Mutlu ve daim evlilikler için yaşam çerçevenizi bu yönde oluşturun; tüm aklınızı iyiye ve güzele yönlendirerek; en başta da bu kuruma gerçek anlamda saygı duyarak ve bir kristal vazo gibi tuz buz olmaması için kol kanat gererek koruyun yuvanızı. Kaybedilen zamanlar bir daha geri gelmeyebilir çünkü...

 
Toplam blog
: 4
: 1326
Kayıt tarihi
: 01.09.06
 
 

İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema bölümü mezunuyum. İletişim ve görsel medya alanında almış olduğum..