Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Kriya Yoga

Kriya Yoga
 

kriya yoga


Dünyada pek az kişinin bir aydınlanma yöntemi olan Kriya Yoga Biliminden haberi vardır. Kriya Yoga içsel yolculuk sanatıdır. Kriya yoga; birlik bilincine ulaşmak için yapılan içsel ve fiziksel aktivitelerin tümüne verilen isimdir.

Kriya Yoga yolunu yürümek isteyenler evrenin hayrını isteyen iyi kalpli temiz insanlardan seçilirler. Kriya Yoga bilimini 1800'lü yılların sonunda Babaji isimli Avatar müridi LAhiri Mahasaya aracılığı ile tüm dünyaya yayılmak üzere açıklamıştır. Bu yolu açıklarken Müridine mutlaka iyi ve temiz kalpli insanlara öğretmesi konusunda vasiyet/tembih etmiştir.

Kriya Yoga yolunu Lahiri Mahasaya'dan öğrenmiş ve gördükleri mucizeler karşısında tüm hayatını bu işe adayan müritlerden en çok bilineni Sri Swami Yükteswar'dır. Sri Yükteswar özenle eğittiği ve manevi oğlu olarak kabul ettiği Paramahansa Yogananda'yı Amerika'ya göndrerek bu bilimi orada da yaymaya başlamasını istemiştir.

Kriya yoga bir öğretidir. yaratıcıya ulaşmak için gizemli bir yoldur. Tüm yollar O'na ulaşmak ister. Gidilen tüm yollar aslında O'na doğrudur. Yeryüzündeki yaşamın bir hayal ürünü olduğunu yaşanan tüm ıstırabın ve acının kaynağının Ego olduğunu ve Egonun da sonradan programlanan zihin kaynaklı bir güç olduğunu sevginin ve Tanrı'ya giden yolun önünü tıkayan bencilliğin türlü varyasyonlarını barındıran Egonun Kriya Yoga yolu ile yok edilebileceğini böylece yeryüzüne Sevgi merhamet paylaşım ve iyiliğin tekrardan hakim olabileceğini öğreten büyük usta Sri Yükteswar insanlığın yeniden kendini arayışa adanması gerektiğini ve yeryüzündeki tek asıl gayenin Tanrı'yı bulmak olduğunu tüm öğretisinde ısrarla telkin eder.

Bu açıdan bakıldığında Kriya Yoga bir kurtuluş yolu olarak görünüyor....

 
Toplam blog
: 3
: 290
Kayıt tarihi
: 29.12.14
 
 

Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünü okudum. İlgi alanım yaşamın amacına yönelik olan her tür..