Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Kriz isteriz

Kriz isteriz
 

antilop


Selam, blog başlığıma bakıpta bi krizsever olduğumu sanmayın, aksine sadece tepkimin trajikomik bi yansıması bu.

Yine kriz çığırtkanları iş başında gel de şaşma.

Evet yanlış giden bişeyler var bu kabul tarafımdan ama HİÇ Mİ BİZİM HATAMIZ YOK, TÜM SUÇ KÜRESEL SERMAYE VE DE AMERİKADA MI?

Yani Amerika'da kriz haberleri çıkıcak ve de bu anında bize yansıyacak insanlar işsiz ve de aşsız kalacaklar, yok canım kabul etmiyorum bu kadar kolay olmamalı.

Yanlışın ilk ayağı burada başlıyor başkalarının sıcak paralarına bağlıyız, o da sıcağı ile gelmeyince bizde burada donuyoruz namı diğer kriz yaşıyoruz. Görsel ve de yazılı basında görüyoruz, dahası çevremizde gözlüyoruz hatta kendi içimizde, gelecek korkusu, işsiz ve de aşsız kalma korkusu. İşsizlik niye bu kadar büyük sorun ülkemizde?

Benim kanımca EN BÜYÜK SORUN İŞ ÇEŞİTLİLİĞİNİN OLMAMASI, yurdumuzda iş çeşitliliği dar bir alanda seyrediyor. Birbirlerine rakip olan yani aynı işi yapan şirket ve de esnaf çok. Çarşıya çıktığınızda bakın, yok ''Kardeşler kebap salonu, KARADAYI TURİZM, ÜÇLER BÖREK SALONU, BEŞLER GİYİM vs.'' bir sürü birbirlerine yakın işler yapan şirket ve de esnaf cennetidir yurdumuz. Kriz haberleri çıktığında oluşan krizze de esnaf ve şirket kümesi çeşitlilik adından az ama küme içi kalabalık bazında çok oluyor. Misal üniversitelerimizde, çok istenilen ''hukuk, tıp, kimya mühensiliği, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerin dışında alternatif bir sürü fakülteler, bölümler var, o bölümlerden mezun olan bir sürü genç arkadaşlarımız var iş arıyorlar ama üzgünüm ki yanılıyorlar. Çünkü okudukları bölümlerin ülkemizde iş anlamında karşılığı yok olsa bile çok az. Hepisine yetmez, ancak az bir kısmı iş sahibi olabilirler geride kalan büyük çoğunlukta işsizler ordusunun eğitimli neferleri olurlar. Hoş keza çok tercih edilen bölümlerden mezun olanlarda işsiz ya da diploması ile alakasız işlerde çalışmaktadırlar.

Üretimin esas gayesi satmaktır ürettiğini, üretilenide insanlar alırlar bitkiler robotlar veya hayvanlar almazlar. Basit denklem (üretmek +satmak )*(çalışmak + kazanmak)=ekonomik büyüme, bunun en basit förmülü budur. Kısacası insanların istihdam edilmesi lazım, ama öyle bi şekilde yapılmalı ki, iş alanları birbirlerini asgari düzeyde etkilemeli. Bunu organize edecek kurum ve de kişilere duyurulur.

 
Toplam blog
: 19
: 510
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Lise mezunuyum, bir ilaç şirketinde çalışmaktayım, hobilerim, kitap okumak, sinema, futbol ve de müz..