Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kriz neremizden geçecek..?

Kriz neremizden geçecek..?
 

Tutturmuşlar krizde kriz diye; oradan mı geçecekmiş, buradan mı geçecekmiş. Değipte mi geçecekmiş, delipte mi..? 

Kriz mriz yok diyoruz. Kriz ancak gelipte geçer, ruhunuz duymaz. Ekonomimiz artık çok güçlü. Ayaklarını yere sağlam basıyor.. 

Bırakın kriz edebiyatı yapmayı; Türkiye eski Türkiye değil Efendi..! 

Kime anlatıyorum ki..? Felaket senaryolarının sonu gelmek bilmiyor. Yok işyerleri batacakmış, yok işsizlik daha da artacakmış. 

Biz işyerleri batmaz, işsizlik katiyen artmaz demiyoruz ki. Sürekli işyerleri batıyor bu ülkede. Sokaklar işsizden geçilmiyor. Fakat devamlı şikayet eden sadece bir avuç muhalif. İşsizler sizin gibi şikayet ediyor mu..? Cevap verin bana..! 

Tüm dünyayı tehdit eden ekonomik krizin, bazı kaçınılmaz etkileri elbette olacak. Üretim kaybı yaşanıp, işsizliğin artması da mümkün. Ancak bu durum hem iktidarı, dolayısı ile hem de istikrarı güçlendirecektir. Yeni Türkiye’nin dinamikleri üretim üzerine değil, tüketim üzerine kurulu; işte bunu anlayamıyorsunuz. Sizler mızmızlanırken, üreterek yaşama sefaleti yerine, fonlanarak yaşamanın sefahatini sürmeye başlayacak o işsiz kalacak dediğiniz kesimler. Hatta uzaktan bakıp, sizinle dalgasını geçecek. 

Daha dinlemeyi bile bilmiyorsunuz. Önce dinlemesini öğrenin… Bunca işsizi fonlayacak kaynak nereden bulunacak..? Şimdiye kadar nereden bulunduysa, oradan bulunacak. Bir dakika müsaade et canım kardeşim; ben de onu anlatıyorum. 

Siz “üretimden gelen gücümüz” masalları anlatırken, iktidar ve Türkiye tüketimden gelen gücünü kullanarak büyüyor. Bölgemizde lider ülke olduk, bırakın artık bozgunculuk yapmayı. Bütün dünya gıpta ile bize bakıyor. 

Amerika büyük bir borç yükünün altında sıkışmış durumda. Avrupa deseniz, daha ardımızda bıraktığımız krizden bile çıkabilmiş değil. İnim inim inleyen Yunanistan’a bile ekonomik yardım yapmak için anasının nikahını istiyorlar. Fakat bizim her hangi bir kaynak talebimiz olsa; yemez, içmez, kendi boğazlarından kısıp yine verirler. Neden..? Çünkü bizim kredibilitemiz yüksek. 

Ne demek “vermezler” yaa… Mecbur verecekler; ekonomiden anlamıyor, boş boş konuşuyorsunuz. 40 yıllık proje bu. Şimdiye kadar dünyanın kaynağı akıtılmış bu işe. Tam son aşamaya gelinmişken, iktidar yeni Anayasa’yı halkın burnuna dayamış, halk ise burnuna dayanan, bir tek maddesini bile bilmediği o Anayasa’yı gözü kapalı onaylamaya hazırken, kıytırık bir kriz yüzünden koca proje çöpe mi atılır..? Yeni Anayasa onaylanmadan kriz falan olmaz şeker kardeşim. 

Ya yeni Anayasa çıkarıldıktan sonra ne mi olacak..? Orasını ben bilmem. Erdoğan’ın misyonu orada tamamlanıyor. Oradan hop Cumhurbaşkanlığı’na 

Ama bakın, şunu size şimdiden söyleyeyim; AKP’den sonra bunlar gelirse felaket olur. Bunlar ülkede ekonomik kriz çıkartır alimallah… 

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..