Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Krizde depresyondan kurtulmak için öneriler ...

Krizde depresyondan kurtulmak için öneriler ...
 

Umut, bunun adı tek yön :)


Dünyaya bakıyoruz, onbinler işsiz kalıyor, hala savaşlar var.
Ekonomi guruları ve astrologlar ilk defa bir konuda bu kadar kesin bir görüş birliğindeler...

Bu durumdan kısa sürede kurtulamayacağız...

Fırsatlar kapımızı her zaman olduğundan daha az çalışıyor, cebimizdeki para her zamankinden daha da değerli, tabi eğer varsa...

Peki umutsuzluğa nasıl kapılmayacağız? Buyrun size bir kaç ipucu...


Önce bütçeyi bir dengeleyelim...

Uzun vadeli borçlardan kaçının. Yarının ne getireceği belli değil ama daha da önemlisi yığılan ödemeler insanın moralini gerçekten bozabiliyor. Ev, otomobil almayın gibi büyük harcamalardan da bahsetmiyorum. Kredi kartı ile 6, 8 taksitlere de son vermekte fayda var. Tamam biliyorum indirimler çok çekici. 30 küsür yıllık hayatımda ilk defa Ocak ayının başında ayakkabılarda indirim olduğunu (üstelik % 50) gördüm. Tamam gönlünüzü eğlemek için bir, iki şey alın. Ekonomimizin de yaşaması için harcama olması lazım. Ama gerçekten ihtiyacınız olmayan, eskite eskite giymeyeceğiniz hiç bir şeye para vermeyin...

İhtiyacı olanları düşünün, sevindirin...

Giymediğimiz bir dolu kıyafetimiz var. Üstelik bir çoğu eminim çok iyi durumda. Lütfen giymediklerinizi ayırın, güzelce yıkayın, ütüleyin. Yakınınızda değerini bileceğine inandığınız, eski giymekten gocunmayacak insanlarla paylaşın. Küçücük şeylerin insanların hayatında nasıl güzel mutluluklar yaratabileceğine gözünüz ile tanık olun, moraliniz artsın.

Dışarı çıkın, temiz hava alın, dostlar ile buluşun ...

Sosyalleşmek gerçekten önemli. Dalga mı geçiyorsun para nerde demeyin. Eminim herkesin kendine ayırabileceği biraz parası vardır. Hafta içi günlerde sinemaların halk günleri ekonomik olabilir. Hala sahillere ve parklara giriş ücretsizken (!) güzel havalarda gezinmekte fayda var. En iyisi de dostlarla buluşmak. Tabi depresyonsuz olanları seçmekte fayda var, muhabbetleri içinizi açsın :)

Yeni bir hobi ile tanışın ...

Kış günlerinde alın fotoğraf makinanızı çıkın birbirinden güzel fotoğraflar çekin, bisikletinizle adaya gidin turlayın, yakındaki bir kursa katılın. Bunların çok yüksek maliyetli kurslar olmasına gerek yok. Belediyelerin ücretsiz ingilizce, dikiş-nakış v.b. konularındaki kursları araştırmanızı öneririm.

Tatile gidin ...

Tamam tatil ucuz bir şey değil, ekonomiyi dengelemekte fayda var ama biliyorsunuz tatil dünyanın en büyük endorfin salgılayıcılarından birisi :) Araştırdığınızda bazı turizm firmalarından güneyde 5 gün konaklamayı 4, 5 yıldızlı otellerde 99 €'nun altında fiyatlar ile sunduklarını göreceksiniz. Tatil köylerine gitmek te şart değil, yakın yörelerde pansiyon konaklamalı kısa bir tatilde uzun haftalarca moralinizi yükseltecek bir motivasyon sağlayabilir.

Yeni bir iş ...

Hem gelirinizi arttıracak, hem de yeni bir enerji verecek yeni bir iş imkanı ne güzel olurdu değil mi?
Klasik kariyer sitelerinin dışında, iş dünyasından kontaklarınızla buluşabileceğiniz network sitelerine üye olmadıysanız şimdi tam zamanı. Uzun zamandır görüşmediğiniz eski iş arkadaşlarızı aramak, kendinizi hatırlatmak da enterasan teklifler ile karşılaşmanızı sağlayabilir. Denemekte fayda var.

Yeni bir aşk ...

Boşverin bütçe dengelemeyi, tatili, alışverişi. Yeni bir aşka ne dersiniz?
Önümüz bahar ayları, bakının etrafınıza belki yakınlarda sizinle aynı frekansta olan birileri vardır :)

 
Toplam blog
: 32
: 10302
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Istanbulluyum.. Haftasonu caddeye çıkmadan haftasonunun geldiğini anlamayanlardanım. Alışverişe, gez..